Сиријски терористи не признају потенцијалну терористичку владу

Терористичке групе које се називају Опозициона Слободна сиријска војска, одбиле су да признају Хасана Хита за премијера прелазне побуњеничке владе, наводећи да он није изабран на одговарајући начин. „Не признајемо Хасана Хита за премијера, јер главна опозициона Национална коалиција није постигла консензус када га је бирала 18. марта”, рекао је политички и медијски координатор терориста […]

недеља, март 24, 2013 / 19:50

Терористичке групе које се називају Опозициона Слободна сиријска војска, одбиле су да признају Хасана Хита за премијера прелазне побуњеничке владе, наводећи да он није изабран на одговарајући начин.

„Не признајемо Хасана Хита за премијера, јер главна опозициона Национална коалиција није постигла консензус када га је бирала 18. марта”, рекао је политички и медијски координатор терориста Луај ал-Мокдад, јавила је агенција Франс прес.

Мокдад је истакао и да Хитоа, стручњака за информационе технологије који се школовао у САД, нису подржали истакнути представници сиријске опозиције, а да премијер мора да има широку подршку.

Хито је изабран прошле седмице са 35 гласова „за” и 13 „против” у оквиру опозиционе Сиријске националне коалиције, која има укупно 63 члана.

Многи истакнути опозициони званичници бојкотовали су гласање, истичући да је Хито мало познат и да га подржавају стране силе као што су Катар и Муслиманска браћа.Оставите одговор