Цвијановић: Логично је да директори врате мандате

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је у интервјуу Срни да је позив Владе директорима јавних предузећа, установа, фондова и осталима да ставе свој мандат на располагање, логичан слијед ствари након избора нове Владе. Она је рекла да цијени што су јој поједини директори и сами рекли у вријеме кад је добила мандат да […]

недеља, март 24, 2013 / 20:09

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је у интервјуу Срни да је позив Владе директорима јавних предузећа, установа, фондова и осталима да ставе свој мандат на располагање, логичан слијед ствари након избора нове Владе.

Она је рекла да цијени што су јој поједини директори и сами рекли у вријеме кад је добила мандат да састави нову Владу, да су спремни да одмах поднесу оставке, уколико процијени да ће то помоћи Влади да успостави боље праксе у раду јавног сектора.

“Пошто сам сматрала да је то логично, тражила сам и добила подршку СНСД-а и коалиционих партнера ДНС-а и СП-а, након чега је Влада и затражила од директора да јој ставе на располагање своје мандате”, објаснила је Цвијановићева.

Она је најавила да ће од средине седмице већ кренути разговори са руководствима ових предузећа, као и детаљне анализе свих сектора, да би се у најскорије вријеме предузеле потребне мјере, нагласивши да је то договорено као заједничка активност сва три коалициона партнера.

“Предмет анализе биће и реализација започетих инвестиција, те идентификација сопствених могућности за улагање”, напоменула је Цвијановићева.

Она је рекла да је након три састанка на којима је анализирано стање у здравству, дефинисан почетни сет мјера како би се ишло у правцу превазилажења проблема, као и да су започети разговори у вези са активностима Пореске управе.

Цвијановићева је рекла и да ће Влада, како је и најављено, до краја мјесеца измирити обавезе за подстицаје у пољопривреди за протеклу годину од 28 милиона КМ, а да ће од сљедеће седмице почети и разговори о пољопривредном сектору.

“Паралелно с тим одвијаће се и активности на реформи јавне управе, а министарства и јавне службе су већ добиле задатак да припреме податке о неријешеним предметима и захтјевима било које врсте који нису ријешени у предвиђеном року, како би се евентуално направила прерасподјела кадрова унутар служби, и након њиховог рјешавања обезбиједила апсолутна ажурност у поступању, а јавна управа у потпуности била на услузи грађанима и привреди”, рекла је Цвијановићева.Оставите одговор