Сирија признала Палестину

Сирија је признала палестинску државу у границама из 1967. године, са Источним Јерусалимом као главним градом, и канцеларију Организације ослобођења Палестине у Дамаску подигла на ниво амбасаде, јавила је палестинска агенција Вафа. "Сирија је признала палестинску државу у границама од 4. јуна 1967. године, са Источним Јерусалимом као главним градом, на основу очувања легитимних права […]

уторак, 19 јула, 2011 / 10:14

Сирија је признала палестинску државу у границама из 1967. године, са Источним Јерусалимом као главним градом, и канцеларију Организације ослобођења Палестине у Дамаску подигла на ниво амбасаде, јавила је палестинска агенција Вафа.

"Сирија је признала палестинску државу у границама од 4. јуна 1967. године, са Источним Јерусалимом као главним градом, на основу очувања легитимних права Палестинаца", наводи агенција позивајући се на званичне изворе у сједишту сиријског Министарства иностраних послова.

Сирија је посљедња арапска држава која је признала палестинску државу.

Генерални секретар Арапске лиге Набил Ал-Араби изјавио је 14. јула да ће Лига позвати Генералну скупштину УН да призна будућу палестинску државу и прихвати је у оквиру УН.

Вашингтон је већ најавио да ће уложити вето на евентуалну одлуку Савјета безбједности УН о признавању палестинске државе. /крај/бн