Шиптарска ОНА преузела одговорност за гранатирање владе у Скопљу

Примјетите у наставку вијести како агенције ублажавају безбједносну катастрофу, артиљеријски напад гранатом називајући пуким бомбашким нападом! Охрабрени америчком и западноевропском подршком насилном остварењу својих шовинистичких циљева, шиптарски нарко-криминални милитаристи више него јасно показују која им је сљедећа жртва на путу стварања Велике Албаније. На ту тему су недавно и сасвим отворено, као почасни грађани Улциња, […]

понедељак, 13 априла, 2015 / 14:05

Примјетите у наставку вијести како агенције ублажавају безбједносну катастрофу, артиљеријски напад гранатом називајући пуким бомбашким нападом!

Охрабрени америчком и западноевропском подршком насилном остварењу својих шовинистичких циљева, шиптарски нарко-криминални милитаристи више него јасно показују која им је сљедећа жртва на путу стварања Велике Албаније.

На ту тему су недавно и сасвим отворено, као почасни грађани Улциња, разговарали Еди Рама и Хашим Тачи. Прекрајање граница и крајње недипломатско понашање, основно је обиљежје свеалбанске спољње политике. Безобразлук је отворен чак и према домаћинима, што је кулиминирало Раминим одступањем од протокола и крајњим понижавањем предсједника Владе Србије Александра Вучића у Београду, односно слањем хеликоптерског дрона са заставом Велике Албаније на терен гдје се играла фудбалска утакмица између Србије и Албаније.

Нико о овом нарастајућем канцерогеном политичком ткиву не говори као о "највећој опасности по регионалну безбједност у Европи", него се на сваки начин настоји ублажити катастрофа до које је довела ратна и неетична политика САД и ЕУ.

Агенцијска вијест:

Ослободилачка национална армија преузела је одговорност за бомбашки напад прије два дана на зграду македонске Владе у Скопљу, пише приштински лист "Коха диторе".

Саопштење Ослободилачке националне армије потписао је, за сада непознати, командант Куштрими, а македонска полиција није коментарисала ове наводе.

Ово је други бомбашки напад на зграду владе у Скопљу, а у оба случаја жртава није било.

Одговорност за оба напада преузела је такозвана Ослободилачка национална армија, која носи исто име као и формација албанских герилаца који су 2001. године ратовали у Македонији са војском и полицијом.

Из македонске полиције је саопштено да су у два бомбашка напада на зграду владе у Скопљу бачене три гранате, те да су оба напада изведена из истог правца.

Ослободилачка национална армија, на чијем су се челу налазили Али Ахмети и Гзим Острени, расформирана је сходно Охридском споразуму из 2001. године.

Од тада су се у Македонији периодично појављивале фантомске албанске герилске организације, које су преузимале одговорност за инциденте.

Најпознатија од таквих организација била је Албанска национална армија, која је покушала са се сукоби са македонским снагама безбједности крајем 2007. године на Шар планини.

Том приликом погинуло је седам припадника те групе, а заплијењено је наоружање довољно да се опреми јединица од око 500 људи.