Седмица надахнућа стрипом – АЗУМИ (AZUMI)

Злослутне вране, уводе сцену гдје дјевојчица оставља мртву мајку. Показујћи обиљежја изворног стрипа. Учитељ одгоји 10 сирочади, и дошло је вријеме за полазак у мисију. Каже им да се подијеле у парове, с оним кога највише воле. Е, онда нека убију свог партнера. Овај дио трзне и онога, ко је наумио да прикуња пред екраном. […]

среда, 13 априла, 2011 / 06:42

Злослутне вране, уводе сцену гдје дјевојчица оставља мртву мајку. Показујћи обиљежја изворног стрипа. Учитељ одгоји 10 сирочади, и дошло је вријеме за полазак у мисију. Каже им да се подијеле у парове, с оним кога највише воле.
Е, онда нека убију свог партнера.

Овај дио трзне и онога, ко је наумио да прикуња пред екраном. Учитељ намјерава да убијањем заустави ратове. Да би ученици постали убице, морају урадити то најужасније дјело. Но ово је и највећа инвенција. И изненађење.

Слиједи играни манга цртић, умјешан с поетиком Хонконшких кунг-фу филмова о Шаолину. Од Јоџимба, Затоичија и сличних земљака; има само пресјечене предмете и ткива, који расцјеп показују доста касније. Сва срећа да у доба катана није било СИДА-е, због силне крви која лије по очима, лицима и ранама.
Пршти, као црвени аутолак у спреју.

Главни лик је лијепа и смртоносна Азуми. Музика, традиционалне теме, некада звучи као Жан Мишел Жар, а некад као глам-метал. За издвојити одличан ротирајући кадар, при њеној завршној борби са феминизираним садистом. И што је једини преживјели из петорке, сем ње, одабран релативно насумице.

(Редитељ: Рјухеи Китамура; Улоге: Аја Уето, Шун Огури, Хироки Наримија)Оставите одговор