СДС Теслић: ШГ Борја нелегално сјече за потребе црних фондова СНСД

Дана 09.06. и 11.06. ове године на локацији „Вијенац“ изнад Милан Поља (М.З. Младиковине) у сред бијела дана извршена је нелегална сјеча храстовине у вриједности неколико десетина хиљада КМ, а како би прикрили ово кривично дјело починиоци су пањеве посипали прерађеним уљем, што може да се види на сликама у прилогу.

петак, јун 22, 2018 / 13:25
Мјештани Милан Поља су уредно пријавили ову нелегалну сјечу и крађу вриједне државне имовине полицији, која ништа није по овом питању предузела ни након више од 10 дана, што је такође индикативно и говори нешто.
Мјештани су такође пријавили ову нелегалну сјечу инспекцији, а према њиховим сазнањима посјечена храстовина је извезена у Федерацију БиХ, чиме је ово кривично дјело и у надлежности Државне агенције за истрагу и заштиту (СИПА).
Један штицар са приколицом може превести храстовине у вриједности од око 18.000 КМ, а према тврдњама мјештана ради се о заиста великим количинама храстовине.
Значајна чињеница је да у периоду док је ово кривично дјело обављано у наведеним датумима, управа Шумског газдинства „Борја“ је уклонила локалног шумара на 4 дана, што недвосмислено указује на то ко је организатор и саучесник ове нелегалне сјече.
Да ли је ово један од разлога зашто је Мишо Стојановић доведен на чело Ш.Г. „Борја“ Теслић да би био саучесник у пуњењу црних фондова СНСД-а за предстојеће изборе и да ли је ова нелегална сјеча један од разлога рекордног пада производње у том предузећу, питају из СДС Теслић.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *