СДА предложила своје министре

Кадровска комисија СДА предложила је кандидате за министре у Влади Федерације БиХ и у Савјету министара БиХ. Када је ријеч о федералној Влади, кандидат за министра унутрашњих послова је Аљоша Чампара, за министра за избјеглице и расељена лица Един Рамић, а за министра пољопривреде Шемсудин Дедић, потврдили су новинарима чланови Предсједништва СДА Адил Османовић и […]

петак, март 13, 2015 / 14:57

Кадровска комисија СДА предложила је кандидате за министре у Влади Федерације БиХ и у Савјету министара БиХ.

Када је ријеч о федералној Влади, кандидат за министра унутрашњих послова је Аљоша Чампара, за министра за избјеглице и расељена лица Един Рамић, а за министра пољопривреде Шемсудин Дедић, потврдили су новинарима чланови Предсједништва СДА Адил Османовић и Един Мушић.

Када је ријеч о Савјету министара, кандидат за министра за људска права и избјеглице је Семиха Боровац, за министра цивилних послова Адил Османовић, за замјеника министра правде Незир Пивић, а замјеника финансија Мирсад Жуга.

Консултације о федералном министру финансија, које треба да обаве представници СДА, ХДЗ и ДФ-а, требало би да буду окончане најкасније до понедјељка.

Османовић је истакао да на данашњој сједници Предсједништва СДА, која је почела, треба да буду потврђени кандидати које је предложила Кадровска комисија.

Он је навео да ће преостали кандидати за министре бити усаглашавни током викенда.

Мушић, који је предсједавајући Представичког дома федералног Парламента најавио је да би током наредне седмице требало да буде сазвана сједница Дома на којој ће бити потврђена именовања за чланове Владе ФБиХ.Оставите одговор