Сценарио из Туниса и Египта игра у Јордану

АМАН – Више хиљада присталица опозиције изашло је на улице јорданске престонице, протестујући због раста цијена, инфлације и незапослености. Опозиција захтјева и оставку премијера Самира Рифаија. АП јавља да се у Аману окупило око 3.500 активиста опозиције, чланова синдиката и љевичарских организација. Око 2.000 демонстраната окупило се и у градовима Ирбид и Карак, у сјеверном […]

субота, 29 јануара, 2011 / 12:06

АМАН – Више хиљада присталица опозиције изашло је на улице јорданске престонице, протестујући због раста цијена, инфлације и незапослености.

Опозиција захтјева и оставку премијера Самира Рифаија.

АП јавља да се у Аману окупило око 3.500 активиста опозиције, чланова синдиката и љевичарских организација.

Око 2.000 демонстраната окупило се и у градовима Ирбид и Карак, у сјеверном и централном дијелу земље, који такође протестују због непопуларних мера које је увео јордански премијер.

Јорданци протестују већ трећи петак заредом, а протести су инспирисани бунтом у Тунису и Египту гдје демонстранти такође захтијевају сјмену власти.

Прошлог петка у Јордану је више од 5.000 људи протестовало због повећања цијена основних животних намирница и тражило оставку премијера, а опозиционари су те протесте назвали "Даном бијеса".

Јордански краљ Абдулах II обећао је да ће бити уведене извјесне реформе.Оставите одговор