Савовање је књижевна прослава Дана општине Шамац

Чланови Књижевног клуба "Савовање" организовали су поводом Дана општине Шамац књижевно вече на којем су читали своје пјесме, а књижевнику Миладу Обреновићу из Рогатице уручена је Повеља за допринос српском језику, ћирилици, писму и ширењу братске љубави, за заштиту и очување традиције српског народа.

уторак, април 25, 2023 / 09:32

Потпредсједник Скупштине општине Шамац Јадранка Ђукић захвалила је за овај веома садржајан културни догађај, за шта су заслужни чланови "Савовања" и њихов дуготрајни рад.

"Општина Шамац подржава рад Савовања у складу са могућностима", навела је Ђукићева, која је присуствовала књижевној вечери.

Предсједник Књижевног клуба "Савовање" Миладин Стојановић рекао је Срни да је ово осмо књижевно вече од Нове године, те да се активно припремају за промоцију још двије књиге у мају, као и за прославу 47 година рада и постојања овог клуба у септембру.

Он је истакао да су уручили Повељу књижевнику Миладу Обреновићу из Рогатице за допринос српском језику, ћирилици, писму и ширењу братске љубави, за заштиту и очување традиције српског народа.

Обреновић је рекао Срни да му је Повеља подстрек за нова стварања и за његову мисију очувања српског језика и ћирилице, те истакао да очекује да свјетлост дана угледају још двије његове књиге.

"Ова повеља ми је подстрек да сам на правом путу", рекао је Обреновић и додао да написао 25 књига до сада и да му ово није прво признање.

Књижевној вечери синоћ су присуствовали чланови "Савовања" из Шамца, Модриче, Доњег Жабара, Пелагићева, Дервенте, Прњавора, Приједора, Сомбора и Вуковара.Оставите одговор