Састанак Комшића и Тадића: Прсти и носеви читави

САРАЈЕВО – Предсjедавајући Предсjедништва БиХ Жељко Комшић разговарао је у Њујорку са предсједником Србије Борисом Тадићем о билатералним односима двије земље, саопштено је из Предсједништва БиХ. „Наглашена је потреба рјешавања отворених питања и побољшања укупне атмосфере у међусобним односима", наводи се у саопштењу и додаје да су се Комшић и Тадић сагласили да треба убрзати […]

субота, септембар 26, 2009 / 12:39

САРАЈЕВО – Предсjедавајући Предсjедништва БиХ Жељко Комшић разговарао је у Њујорку са предсједником Србије Борисом Тадићем о билатералним односима двије земље, саопштено је из Предсједништва БиХ.

„Наглашена је потреба рјешавања отворених питања и побољшања укупне атмосфере у међусобним односима", наводи се у саопштењу и додаје да су се Комшић и Тадић сагласили да треба убрзати потписивање уговора о граници између БиХ и Србије у форми која неће изазивати даља одлагања.

На састанку, који је одржан на маргинама засједања Генералне скупштине УН, закључено је да је потребно наставити и убрзати процес сукцесије имовине бивше СФРЈ и ојачати све облике међусобне економске сарадње.

Тадић је казао да предузећа из двије земље, као и из региона, заједнички треба да наступају на трећим тржиштима. Он је додао да Србија има интерса да инвестира у заједничке пројекте у енергетском сектору у БиХ.

„Комшић се заложио да се питање имовине БиХ и њених субјеката на територији Србије рјешава континуирано и у атмосфери добросусједства", саопштено је у Сарајеву.

Наводи се да је Комшић „поставио питање око давања агремана за амбасадора БиХ у Србији, указао на елементе једностраности у неким потезима Србије у сарадњи са БиХ и на опасности које из тога произилазе".

„Констатовано је да БиХ и Србија иду истим путем ка Европској унији. Предсједавајући Комшић захвалио је српском колеги на безрезервној подршци његове земље кандидатури БиХ за несталну чланицу Савјета безбједности УН 2010-2011", наводи се у саопштењу Предсједништва БиХ.

Комшић је истакао да је БиХ заинтересована за унапређење билатералних односа и да треба одржавати дијалог међу сусједима уз међусобног уважавање државног суверенитета.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *