Шаровић: СНСД је преносио надлежности, а мене је Ешдаун стрпао у затвор

"Када је СНСД преносио надлежности ја сам био кажњен и у затвору јер на то нисам пристао. Ешдаун ме одвео и дословно рекао хајде да потпишете да министарство одбране и војска прелазе на ниво БиХ и бићеш ослобођен свих санкција. Нисам пристао. Али неки други су то учинили", изјавио је данас Мирко Шаровић, предсједник СДС-а.

уторак, 12 октобра, 2021 / 23:20

Он је рекао да институције о чијем разједињавању СНСД сада говори објединила управо та странка и да су СНСД-ови посланици гласали за то.

"Искрено бих волио и прижељкујем да се врати изворни Дејтон. Ако питате грађане Републике Српске већина њих ће вам рећи да је за самосталност Републике Српскe. Али како? На који начин? Има ли уопште могућности да се тако нешто деси на миран начин. Бојим се да не и да са оваквим потезима једне особе, без икаквих консултација и реалних шанси доводимо Републику Српску у велику опасност", истакао је Шаровић.

Он каже да је Додик у некој својој игри спреман да под пријетњом санкцијама и Републику Српску изложи санкцијама.

"Без обзира на њихове приче о наводним пријатељима у свијету који би подржали независност Републике Српске до сада нисмо чули ниједну званичну изјаву нити од било кога из свијета, а ни из Србије да су за мијењање Устава БиХ, позиције Републике Српске, нити Босне и Херцеговине", наводи Шаровић.

Он каже да је по свему судећи у питању политичка игра којом Додик покушава спасити своју позицију.

"Прије да Додик овим жели узбуркати страсти пред очекивани пад јер смо свједоци да сада више него икада и из дана у дан избацује нове иницијативе, а било их је сличних безброј од 2010. до данас – и никада ништа није урађено", казао је Шаровић.