Шаровић: Нисмо хтјели бити учесници фарсе, СНСД се враћа у Сарајево

СНСД се враћа у институције БиХ, то јасно стоји у закључцима. Цијела фарса од посебне сједнице Народне скупштине је била један вјешти сценарио у коме смо се сви испричали а пласирани су закључци који нису имали никакве везе са сједницом. – поручио је данас Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке на прес конференцији у Бањалуци.

среда, 2 фебруара, 2022 / 20:40

"Ова сједница је требала да послужи власти да се опере и амнестира од политике коју је водила свих ових мјесеци а на коју смо сво вријеме упозоравали да је лоша. Она је верификовала повратак власти у институције БиХ." – истакао је Шаровић.  

Он се осврнуо и на инцидент избацивања посланика Вукановића са сједнице назвавши га срамним након чега су посланици опозиције напустили сједницу Народне скупштине РС.

"Ја сам планирао да реплицирам Додику али након неправедног избацивања Вукановића одлучили смо се на чин солирарности према нашем народном посланику. У противном гласали бисмо против закључака Народне скупштине јер су они амнестија СНСД-а од њихове пропале политике" – поручио је предсједник СДС.

Он каже да већина ствари који се налазе у закључцима нису ни споменуте у уводим ријечима предлагача.

"Амнестирана је власт за континуирано кршење закључака Народне скупштине РС из јула мјесеца 2021. године јер је у првој тачци речено да су представници Републике Српске у инстутицијама БиХ до краја поштовали закључке Народне скупштине РС што је класична лаж. Само у децембру мјесецу Савјет министара је два пут засједао. Да ли је то у складу са закључцима Народне скупштине Републике Српске, питам ја вас? – казао је Шаровић.

Он је јучерашње заједање Народне скупштине РС назвао незабиљеженом фарсом и обманом.

"Није ни требала ова посебна сједница јер су они наумили да се врате у институције БиХ са или без сједнице. Нисмо хтјели бити учесници ове јучерашње фарсе на било који начин." – закључио је Шаровић.