БСП ове сезоне без апологетства Хитлеру и издајницима

У уторак, 1. фебруара 2022. године од 20.30 почела је 46. сезона у Студентском позоришту под називом: "МЛИЈЕЧНИ ПУТ". Сезону је пригодним говором свечано отворио редитељ Слободан Перишић, а Фронтал.РС овај пут објављује саопштење, јер барем слоган сезоне овај пут није наклоњен Хитлеру и готованству. Једна сезона би се могла звати МЛИЈЕЧНИ ЗУБИ.

среда, 2 фебруара, 2022 / 20:34

Бивало је и другачије, на општу срамоту Града Бања Лука и њеног универзитета студенти су се опредијелили за Хитлера и конформизам, а без икакве реакције надлежних.

Слободан Перишић је у свом говору честитао нови почетак Студентском позоришту и подсјетио публику да не постоје мали и велике представе, нити мала и велика позоришта, већ само људи спремни да стварају мала и велика дјела.

Након официјелног дијела одиграна је представа "Млијеко", коју је прије тачно пет година управо режирао Слободан Перишић, тако да је публика имала прилику да присустувје рођенданском слављу представе у којој су пет година заједно играли глумци: Александар Ристановић, Јелена Трепетова Костић, Смиљана Маринковић/Кристина Шиканић и Бојан Колопић, те музику изводили Марко Зорановић и Дарко Стојић, док је улози статисте свих ових година био Драгољуб Милић, који је као технички директор Народног позоришта Републике Српске прије свега дугогодишњи пријатељ Студентског позоришта и свих студената и позоришних радника.

Позоришни редитељ Александар Пејаковић, који је синоћ, у Подрум сцени био и у улози продуцента представе "Млијеко", захвалио се прије свега Слободану Перишићу који је прихватио позив да ради и ствара у Студентском позоришту чинећи студентски театар бољим и препознатљивијим у свијету.

Доказ Пејаковићевој тврдњи су и награде које је освојила представа "Млијеко" на предстижним домаћаим и интернеционалним фестивалима, од којих се свакако највише издвајају: Велика плакета града Јајца и московски Сребрни витез освојени 2017. године.

Рођенданском извођењу комада "Млијеко", присуствовали су угледни културни радници, професори и ђаци Економске школе, студенти ПМФ-а Универзитета у Бањој Луци, као и глумац Народног позоришта Републике Српске Жељко Еркић, те Наташа Цвијановић помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање у Министарству просвјете и културе Републике Српске.