Саркози и Меркелова: Пападемосе, немој на своју руку

Француски предсједник Никола Саркози и њемачка канцеларка Ангела Меркел позвали су, у телефонском разговору, новог грчког премијера Лукаса Пападемоса да спроведе реформе на које је Грчка пристала у замјену за следећу траншу међународне помоћи. „Исплата наредне транше помоћи не може се догодити уколико не постоји одлучан корак у овом правцу”, наводи се у синоћном саопштењу […]

недеља, новембар 13, 2011 / 13:29

Француски предсједник Никола Саркози и њемачка канцеларка Ангела Меркел позвали су, у телефонском разговору, новог грчког премијера Лукаса Пападемоса да спроведе реформе на које је Грчка пристала у замјену за следећу траншу међународне помоћи.

„Исплата наредне транше помоћи не може се догодити уколико не постоји одлучан корак у овом правцу”, наводи се у синоћном саопштењу Јелисејске палате.

У разговору који је затим услиједио, Меркелова и Саркози су „поновили своју потпуну ријешеност за одбрану евра”, пренијеле су агенције.

Грчка је у петак добила коалициону владу националног јединства чији ће кључни задатак бити да спроведе програм мјера које је усвојила Европска унија, како би се избјегао банкрот земље који би могао да угрози монетарни систем цијеле Уније.

Нови премијер је формирао кабинет из три странке: досад владајућег ПАСОК-а, водеће опозиционе конзервативне Нове демократије и крајње десничарске ЛАОС партије. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *