Саплео се на лубеницу и добио 7,5 милиона долара

Често се прича о великим, чак и милионским, одштетама које амерички потрошачи добијају после тужби због најбаналнијих ситуација у којима су се нашли.

понедељак, новембар 13, 2017 / 01:59

О једном таквом случају ових дана се прича на југу Сједињених држава. Тачније, у Алабами…

Како пише магазин „Фортуне“ и многи локални портали у Алабами, један становник ове државе прије двије годибе се у продајном ланцу „Волмарт“ саплео на лубеницу, и ту неспретност наплатио – 7,5 милиона долара.

Хенри Вокер је заправо „запео“ ногом на палету са лубеницама, а судска поротоа је процијенила да је продајни ланац био немаран.

Када је покушао да дохвати лубеницу, нога му је остала заробљена у палети, пао је и задобио неколико повреда укључујући и лом кука.

На суду се полемисало да ли је одговорност на продавници, порота је прегледала и сигурносне снимке, и на крају је одлучено да је одговорност на њима јер нису добро обезбиједили палете.

Инцидент се догодио 2015. године.

„Волмарт“ је саопштио да је одговорност на купцу, да су разочарани пресудом, да они и данас складиште лубенице исто као и прије двије године и да ће се жалити на пресуду.

Није саопштено да ли је спорна лубеница била довољно зрела. Али, Хенрију Вокеру је вјероватно најслађа у животу.

Мада не би требало сметнути с ума ни аргумент његових адвоката, да после лома кука он није био у могућности да ужива у свакодневним животним радостима које се нама подразумијевају.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *