Шапчани побједници десетогг Демофеста

Јубиларни, десети Демофест завршен је рано јутрос, а прву награду однијели су чланови бенда "Слонз" из Шапца.

недеља, 23 јула, 2017 / 12:39

Друга награда припала је групи "Тyгер Ламб" из Загреба, док је на трећем месту новосадски "Wолфрам".

Посљедња фестивалска ноћ привукла је и највише посјетилаца на бањалучку тврђаву Кастел, што због финала такмичења демо бендова, што због ревијалног дијела програма у оквиру кога су наступили Дубиоза колектив, три члана бенда Рудиментал, који су нам се представили у ДЈ сету, а на бетон бини свирали су Сопот и Бад Цопy.

Након проглашења побједника М.О.Р.Т. и ЗАА извели су Демофест химну "Не одустајем", као и неколико својих пјесама. Оба бенда наступили су претходних година у такмичарском дијелу програма и та посебна веза са Бањалуком и Демофестом учинила је да М.О.Р.Т. и ЗАА доживљавамо као "домаће". Морамо поменути прави визуелни спектакл који се дешавао (ватрене бакље на зидинама, топови с конфетама…), а који је завршници Демофеста дао посебну чар.

Публици Демофеста кратко се обратио и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је истакао важност овог фестивала за грађење позитивне слике нашег града у свијету. Радојичић је, упитан хоће ли остати на концерту Дубиоза колектива казао кроз осмијех да "није сигуран, јер зна да они баш не воле политичаре".

На позив водфитељке публици да поздраве градоначелника аплаузом из масе се чуло доста неартикулисаних звукова, понеки звиждук…

Дубиоза колектив је наступила на бастион бини, а истовремено на дупке пуној Бетон бини наступио је бањалучки Сопот, и који је, судећи по коментарима, имао један од најбољих наступа у каријери.

Једнако добро прошли су и Београђани из хип-хоп бенда Бад Цопy, које такође доживљавамо као домаће, а и њима је, чини се, једнако опуштено с нама.

Фестивал је затворен ДЈ сетом три члана Рудиментала. Дошли су нам ДЈ, саксофониста и МЦ и до четири часа ујутро нико није стао. Утисак је покварила само чињеница да је тачно у 4 часа ујутро музика угашена, у сред пјесме, без икаквог упозорења…Оставите одговор