САД: Конфликт између Сирије и Турске могао би да ескалира

Амерички секретар за одбрану Леон Панета изјавио је да континуирана размена артиљеријске ватре између Сирије и Турске подстиче бојазни да би конфликт могао да ескалира и прошири се на суседне земље. Панета, који се налази у посети Перуу, истакао је синоћ да САД користе дипломатске канале како би изразиле забринутост због сукоба две државе у […]

недеља, октобар 7, 2012 / 16:42

Амерички секретар за одбрану Леон Панета изјавио је да континуирана размена артиљеријске ватре између Сирије и Турске подстиче бојазни да би конфликт могао да ескалира и прошири се на суседне земље.

Панета, који се налази у посети Перуу, истакао је синоћ да САД користе дипломатске канале како би изразиле забринутост због сукоба две државе у нади да се он неће проширити, пренео је АП.

Турска и Сирија су и данас размениле артиљеријску ватру, док су се побуњеници сукобили са снагама сиријског режима у близини границе.

Турска одговара на гранатирање из Сирије од среде, када је једна граната пала на турску територију и убила пет цивила, подсетила је америчка агенција.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *