Русија спремна да заштити Јужну Осетију

Русија је данас саопштила да је спремна да учини све да заштити грузијски отцијепљени регион Јужну Осетију од „војних провокација“ Тбилисија. "Не искључујемо војне провокације Грузије јер можете свашта очекивати од актуелног режима у Тбилисију", рекао је руски шеф дипломатије Сергеј Лавров новинарима, на путу за Јужну Осетију, преносе руске новинске агенције. У складу са […]

понедељак, април 25, 2011 / 14:03

Русија је данас саопштила да је спремна да учини све да заштити грузијски отцијепљени регион Јужну Осетију од „војних провокација“ Тбилисија.

"Не искључујемо војне провокације Грузије јер можете свашта очекивати од актуелног режима у Тбилисију", рекао је руски шеф дипломатије Сергеј Лавров новинарима, на путу за Јужну Осетију, преносе руске новинске агенције.

У складу са тим, каже Лавров, Русија ће учинити све да гарантује безбједност грађана Јужне Осетије и биће спремна у случају да неко опет покуша да почини исти злочин као што је то урадила Грузија у августу 2008. године.

Русија је у била у краткотрајном рату са Грузијом 2008. године, након што је Тбилиси војном акцијом покушао да поново успостави контролу над Јужном Осетијом.

Москва је касније признала овај регион као независну државу. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *