Русија ће поштовати уговор о С-300 са Сиријом

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров поручио да ће Русија поштовати уговор са Сиријом о испоруци одбрамбеног ракетног система С-300.  "Ми поштујемо све своје уговоре и биће нам част да испунимо обавезе из уговора", рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у интервјуу за руску телевизију. "Ипак, уговори нису завршени, испорука није у потпуности", додао је […]

четвртак, јун 20, 2013 / 16:01

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров поручио да ће Русија поштовати уговор са Сиријом о испоруци одбрамбеног ракетног система С-300.

 "Ми поштујемо све своје уговоре и биће нам част да испунимо обавезе из уговора", рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров у интервјуу за руску телевизију.

"Ипак, уговори нису завршени, испорука није у потпуности", додао је Лавров.

Русија је прошлог мјесеца навела да се сложила да Сирији прода савремене противваздушне ракетне системе С-300, једног од најсавременијих и најефикаснијих те врсте на свијету.

Запад оптужује Русију да подржава сиријског предсједника Башара ал Асада, чија је земља већ двије године у грађанском рату.

Русија, као стална чланица Савјета безбједности УН неколико пута је ставила вето на неке резолуције о Сирији.

Москва са друге стране тврди да је окончање рата у Сирији и учествује о организацији мировне конференције која би ускоро требало да се одржи Женеви.

Процјењује се да је у Сирији од почетка сукоба погинуло најмање 93.000 људи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *