РТРС и Јадранка Стојаковић: Боје звука

Албум успомена познате кантауторке Јадранке Стојаковић под називом "Боје звука" промовисан је јуче у просторијама Радио-телевизије РС (РТРС), која је и издавач ове компилације. Издање обухвата три ЦД-а са 45 одабраних композиција, као и поклон ДВД на којем се налази први концерт који је Стојаковићева након повратка из Јапана одржала на овим просторима. "Ово је […]

петак, март 8, 2013 / 08:19

Албум успомена познате кантауторке Јадранке Стојаковић под називом "Боје звука" промовисан је јуче у просторијама Радио-телевизије РС (РТРС), која је и издавач ове компилације.

Издање обухвата три ЦД-а са 45 одабраних композиција, као и поклон ДВД на којем се налази први концерт који је Стојаковићева након повратка из Јапана одржала на овим просторима.

"Ово је скуп мог цјелокупног стваралаштва из каријере која је дуга 40 година. То су неизбјежне пјесме, бар тако кажу, као што су ‘Све смо могли ми’, ‘Што те нема’, ‘Има нека тајна веза’…", казала је Стојаковићева и додала да име албума долази од њене страсти према сликарству, које се увијек допуњавало са музиком.

Нагласила је да је било тешко одабрати 45 пјесама, будући да је било неких пјесама које су више слушане на радију, а њој нису биле претјерано драге.

"Много су нам помогле куће ПГП РТС, ‘Кроациа Рекордс’ и БХРТ, које су нам уступиле оригиналне снимке пјесама које су нашле своје мјесто на овом издање", казао је Слободан Видовић, руководилац Музичке продукције РТРС.

Драган Давидовић, генерални директор РТРС, навео је да се ради о шестом издању ове музичке продукције те најавио да за неколико мјесеци свјетло дана треба да угледа и књига сјећања и успомена Стојаковићеве, чији ће издавач такође бити РТРС.Оставите одговор