Ријалити Драгичевић се појачава: Томић не подржава Даворов сценарио

Адвокат Душко Томић који је до прије неколико дана чинио адвокатски тим Давора Драгичевића, прокоментарисао је видео на којем су Милорад Додик и Анто Нобило, такођер један од чланова адвокатског тима у случају Драгичевић.

среда, новембар 14, 2018 / 15:17

„Да, то је било у фебруару. Нисам знао, али то не мијења ствари. И да сам знао, ја бих тражио и замолио га да буде у тиму. Анто Нобило је био са многим државницима, са многим предсједницима. Сазнао сам то када је господин Васковић показао снимак, али није рекао кад је био тај сусрет па је оставио да ми закључујемо ‘ево, видите, Анто је дошао по задатку Додика'“, казао је Томић.

„Те увредљиве поруке, да смо ту да помогнемо Додику и све остало је повриједило господина Анту и мене зато што знамо ко смо и шта смо. Морам рећи да је највише Нобило радио у овом тиму и да је највише желио да дођемо до истине. Ми тврдимо да ће до истине доћи, ово ће се ријештии, али нисмо увјерени да ће истина бити оваква“.

Како каже, о адвокату Ифету Ферагету који је такођер био дио тима, а који је остао уз Давора, мисли све најбоље.

„Ферагет је био избор члана тима Давора Драгичевића. Ја сам у тај тим кооптирао Зору и Нобила, а Давор Ифета Ферагета. Ја нисам хтио изаћи из тима. Ја ћу моју оставку понудити Давору Драгичевићу, ако он прихвати, ја ћу изаћи, ако не, ја ћу остати. Ја нисам ниједног момента рекао да ћу се повући, Ифет Ферагет је рекао да неће изаћи из тима. Давор се наљутио зашто Давора нисмо звали. Давора никад нисмо звали нити Давора треба звати у Тужилаштво зато што Давор одмах то прекине све и претвори у конфликт и не можемо радити. То не помаже нама. Давор је имао два правника прије нас који се ниједном на тргу нису појавили, из сјене су радили. Ми смо се четири пута на тргу појавили. Али смо дошли до тога да имамо проблем изнутра, да нам се не вјерује и да се сумњичимо“, навео је Томић.

Како каже, на Давора је прво утицао Милорад Додик.

„Дошао му је да изјави саучешће. Колико је то саучешћа изјавио Додик? Први је утицао Милороад Додик. А онда је сва опозиција пришла уз господина Давора и продефиловала преко трг. Мислим да ће Давор Драгичевић на крају остати потпуно сам са својом супругом, ако овако настави, ако не промијени тактику и вокабулар јер ће отјерати све до себе. Давор се дао искористити зато што је од случаја Давид Драгичевић претворио у случај Давор Драгичевић. Ако сада Ферагет прави од себе лице које је херој, а ми кукавице, то је његова ствар. Случај Драгичевић ће се сигурно ријешти, само неће бити онако како неки очекују. Мислим лично на Давора и на све остале који из дана у дан понављају ствари које се не могу доказати“, тврди Томић за Н1.37 КОМЕНТАРА

 1. Душко Томић ме силно разочарао.
  Од самог почетка радио је чудно,поред свега желио сам да вјерујем да игра паметну игру против најгорег убилачког режима.
  Ферагет не изиграва хероја него разваљује режимске монтаже,мало сам пратио завршници суђења оним несрећницима који су пристали да глуме Џенанове убице у режији тужилаштва.
  Ферагет је свом силом и упорношћу борио како за Џенанана тако и за глумце тужилаштва.
  Ми то од Душка Томића нисмо видјели, хвала Слободану Васковићу што упорно пише истражује и објављује истину.
  А оно што Васковић пише мање је битно хоће ли и када прихватити Лепири,Вреће и њима слични,битно је да се зна шта је и каква је Република Српска заиста.
  А Душку Томићу нека је на част и савјест његово дјело,једина утјеха му је да није сам.
  Имате Вођу, Мадура од Милића, Бисерку,55 разбојника, портале, ТВ,блогер у служби режима па изволите иставите са креирањем властитог система вриједности.
  Давор неће остати сам и до сада није направио грешку у корацима, није Даворов проблем што зомби маса прихвати објашњење да је борба да се не заборави и осуди убиство Давида за зомби масу “ удар на Републику „.

 2. По мом мишљењу Васковић треба да пише, али треба нам још блогера који власти неће дати да се бахати.

  С друге стране, Васковић је прецијењен лик, јер је риједак критичар. Пола приче му је истина, а остало измишљотина. Доказана америчка подгузна мува. Од новинара који малтретира заробљеника, до демократе.
  Давор је такође погубио компас, а потпаљује га Васковић, што није фер. Блогер злоупотребљава лудог човјека.

  Бахата власт, бахата опозиција, примитивци свуда. Надам се подизању свијести нових генерација, јер за тренутно владајућа годишта (1940-1980) нема лијека. Примитивци који се боје свијета и путовања, осјећају се сигурно само у тамном вилајету РС-БиХ, јер су ван граница нико и ништа.Ваљда ће младост да узнапредује на виши ниво.

  1. ИсприЋавам се цијењеном пуЋанству , нити сам не знам как’ сам позабил штованог Иву Јосиповића (који ми , онак’ некак’ , највише лиЋи на велеЋасног). Дапаче , госпо’н Ивек је исто так’ велики пријател нашега „баје“ па је бољше да га и овак’ накнадно споменем.
   Ето так’ , сада су сви „државници“ и „поглавници“ (које је поменул госпон Душко) са којима се је дружил Нобило поменути.
   Још јемпут се исприЋавам свима који би се нашли увријеђени.
   (Овак’ сам писал да ме сви ЗагрепЋанци бују бољше размели.)

 3. О чему ви причате?

  Хоћете ли да нас убиједите да је Додик бирао Даворове адвокате?!?!

  Можда је и боље да је Давор направио селексцију адвоката јер је познато да тимови због сујета некад нису најбоље рјешење.

  Ако су докази тако јасни, како нас убјеђује Васковић, нема никакве дилеме да ће способан адвокат као што је Ферагет довести до рјешавања случаја.

  Али, ја већ сад постављам два питања:

  1. Шта ће се десити ако ни Ферагет не успије да докаже оно што тврди Васковић (и Давор)? Хоће ли испасти да је и њега ангажовао Додик?

  2. Шта ће се десити ако Ферагет изађе из домена случаја и он постане тужилац против МУП-а РС и када буде јасно да је ипак истина оно што тврде преостала три адвоката, а то је да припадници МУП-а нису убили Давида?

  Ја бих био опрезан…

 4. Ова прича је поодавно проституисана и ријалитизована а врло брзо и исполитизована. Разни смутљивци и олош, блогерчићи и политичарчићи, су искористили ову причу и тужну судбину младића за своје циљеве.
  Ту имају и свог корисног идиота, оца страдалог младића, којег су узели под своје и који је врло брзо постао жртвом властите опсесије коју хране новим детаљима и „прилозима“ ови смутљивци.

  Временом се то отело, корисни идиот се показао баш корисним, за ове битанге што га користе наравно, изгубио је мјеру у својим оптужбама, увредама и пријетњама, и ту су прилику видјели и бројни непријатељи Српске па је Давор постао радо виђен гост по непријатељским ТВ станицама који су били задовољни корисним идиотом.

  Помпезно је најављиван адвокатски и то међународни (чуј међународни) тим. Но тада се знало, ја сам знао, то сам и коментарисао, да то неће ићи како је помпезно најављивано.

  Јер овдје за истином одавно нико не мари. Нити је коме у интересу да се истина разоткрије, осим тужилаштву Српске наравно.
  Посебно не оној секти ПзД који су као и свака секта микс олоша и малоумних типова који дају подршку несрећном корисном идиоту на тим перфомансима који су одавно постали гротескни.
  Да, они само траже истину, тако кажу.
  Кажу, али само потврду „истине која је у нечијој глави“. А то је толико болесна конструкција настала за тастатуром једног блогера љигавца да је нико нормалан неће доживљавати озбиљно.

  И адвоката има разних. Имамо ријалити адвокате и озбиљне адвокате. Примјер ријалити адвоката је овај Томић, који ће сваки случај искористити како би себе промовисао, и мало кеша у џеб ставио, није битно са које стране дошло, било то и на штету свог клијента.
  Примјер озбиљног адвоката је овај Нобило. Који је схватио да је глупо стајати иза болесне конструкције случаја, и уизашао из ове фарсе. Као и овај адвокат из Србије, ова женка са два презимена.
  Томић би можда и стао на страну Давора, воли он овакве ријалити фарсе, но како га је „начепио“ онај блогер љигавац (препознао је конкуренцију), приклонио се разуму. Ријетко од њега али ето.

  Сада ће овај блогер љигавац, корисни идиот и наравно ова грла из ПзД мало олајавати ове адвокате „одметнике“, о којима су колико јучер панегирике зборили и писали. Тако то иде.

  Ријалитизација ве фарсе ће се наставити. Дацид какве год да је имао врлине, мане, гријехе, није заслужио толико проституисање и лешинарење његовом тужном судбином. Јадно.

 5. Када у неком друштву корупција постане заштитним знаком његова система вриједности, није се чудити све чудеснијим а ишчашенијим наративима и бајковитим закључцима који анестетички служе ублажавању посљедица одлучне друштвене еутаназије…

 6. Vasković, junak našega doba…
  U ovim opasnim vremenima , rizikovati život svoj, i svoje porodice, i argumentima krenuti na put istine, šta je nego herojstvo. I, to sve pod punim imenom i prezimenom, za razliku od „neljigavaca i nekorisnih idiota“.

  Što se tiče Davora, pa za Nobelovu nagradu, svakako.
  Simbol otpora prema ubicama svoga djeteta i ostale djece , prema nepravdi, teroru, , diskriminaciji, prema realizatorima projekta Spržene Zemlje dejstvom oruđa i oružja punjenog bijedom, mržnjom, strahom , progonom .

  Davidu , vječna Slava i Hvala.
  Vinuo se u nebeske visine, u vječnost.

 7. Симо нас покушава све убиједити како убилачки режим моли Бога да се дође до истине,да почне суђење и да убице, наручиоце убистава и помагаче испратимо на доживотне робије.
  Пошто немају долара и нафте као Саудијски манијачки режим Америка их пушта да се копрцају са Давором & народом на тргу.
  Симо такође неће себи а и режиму да објасни да они константно фурају један те исти феномен “ СУВАРУ“.
  СУВАРА се појави ниоткуда и „жели помоћи“ дал опозицији или оцу звјерски убијеног Давида.
  СУВАРА се може појавити и као члан породице, Васковић је писао о том режимском копилету.
  Због свега наведеног режим има само два пута.
  Један је да се самоконролисано уруше,да нађу глумце који ће бити спремни на високе казне па после да испију отров за режим,за саборност ко Праљак.
  Други пут је да покажу до краја демонско лице и почну отворено убијати и рушити по мраку све гарнирано и фламбирано ауто бомбама као у Србији.
  За који год се пут одлучи режим јасно је да СУВАРА није никаква младица макар водопија која омогућава наставак владавине данас отаца режима а после можда већ сутра и наследника.
  Оставити потомцима СУВАРУ умјесто здраве шљиве,њиве, јабуке,њиве,ријеке треба бити добро луд јер са СУВАРОМ Републике Српска већ данас је мртва, распада се и поред 2/3 већине.

  1. Tako je Mlađo.
   Ostace Srpska bez 2/3 stanovnika. Vise nego Srbija u Velikom ratu. Ovo i jeste Veliki rat , mirnodopski, režima protiv svog naroda.
   Njegovim vojskovođama, njegovom Maršalu imao je snage da se suprostavi samo Davor, epski junak nad junacima, koji svjestan da svog Anđela ne može da vrati, ali može da odbrani druge anđele na koje zlotvori kidišu.
   Zog toga i jeste za Nobela.

   Hvala Vaskoviću što snagom argumenata ragolićava režimske nemani.

   1. Како да ти вјеријемо, и теби и Младену. Јер и Чава и Крсмановић су нешто тако причали, а види их сад – једу Баји из руке.

 8. E, Dj, ne možeš vjerovati ni svom rođenom, i on iznevjeri. Sjećaš li se Tarasa Buljbe, uvijek slabi nađu motiv za izdaju.

  Nije ovo ni loše, u svakom zlu ima nešto dobro. Izbori naši su bili šarena laža, kako su dobijeni, znaju i jedni i drugi. Ali ovakvi kakvi su bili , bili su ustvari sito na kojem su ostali crvi , ološ, ljudska ništavila. Odvojili se obrazi od neobraza, isplvalo na površinu smeće. Pokazao im vrag žuti dukat, i lakomi ne mogoše odoljeti, ostaviše i izdadoše one koji su im dali glas, dali povjerenje.

  Šta misliš kada đavo pokaže dukat neljudima… u ratu?
  Takvima ništa nije sveto: ni zemlja, ni narod, ni, vjera… Pare im pomute um, pogube se, iz njih izadje čovjek…
  Nedobog rata.
  Ko je ubio Davida? I, zašto?

 9. Млађане,

  Зар не видиш да се покушава повести процес против ММУП РС по приинциипу „ја ћу те оптужиити, а ти нађи доказе да нисис крив“?

  Ифет Ферагет користи потпуно различит принцип на „случају Давид“ у односу на „случај Џенан“.

  Код „случаја Давид“ он се фокусира искључиво на полицију, а код другог случаја на правосуђе.

 10. MUP RS!!!
  Niti MUP-a, a malo ostalo i od RS. Nažalost.

  Neku noć na tv-u čujem rečenicu, citiram: “ Burle jede burek…“
  Ne znam, ko jede, pa ko velim, možda je dotični stavio sve u burek, i smazao.

 11. Гледај ти ово, чим се покрене нека озбиљна прича, попут национално одговорне политике коју сам исфорсирао на посту о Чавићу и на посту ЗЕЛЕНИХ, одмах се мијења тема, зар није тако пичкице тачкице и симице, два бота са једном китицом?

 12. Hahahahaa, tražite razlog da mobilišete rezervni sastav, da naoružate MUP, da i ovo malo povjerenja prokockate. Na koga biste krenuli, nego na svoj narod, jadni ne bili.
  Narod po javnim kuhinjama, a vi bi naoružavali policajce da treniraju strogoću. 15 godina je ubica bio policajac , a koliko je takvih.

  Policijska država, od Srpske hoćete na napravite gulag.
  Narod vam bježi, zemlja se prazni, ostaće samo penzioneri , policija i administracija.
  Budubog s vama, dozovite se pameti.

  1. Народ вам бјежи?!

   Лојане, требаш написати „Народ нам бјежи“.

   Добићеш критику јер си несвјесно признао да не спадаш међу нас.

   Искусном аидовцу се то не смије десити.

 13. Чуј, нико те не чита,као да сам ја битан, ја шаљем поруке које су битне за саму суштину, као што написах у једној колумни прије више година, СУШТИНИ ЗВАНОЈ РЕПУБЛИКА СРПСКА, ти као то не видиш, зар не мазлуме?

  Разумијем, морате реаговати на ове што „серу“ по МУП-у, наравно да се слажем да је из исте кухиње извршен велики удар на МУП, све користећи оправдане протесте породице и групе правда за Давида.

  Па то је толико очигледно, зато Ниџо и инсистира на квалитетној националној политици у свим сегментима.

  Потпуно се слажем са констатацијом да су годинама на удару кључне институције Српске, као што је од потписивања Дејтонског споразума константно на удару само постојање Републике Српске, то је 100% чињеница и ту ништа није спорно код сваког човјека који имало има мозга..

  Спорно је изгледа таквим БУДАЛАМА што још има часних, писмених и национално супер одговорних људи који нису ничији.

  Спорно је режимским и другим БОТОВИМА што ће УПРАВО ТА ЧИЊЕНИЦА у новом времену бити кључни адут Републике Српске.(НЕ ПИШЕМ ЈА ОВО ВАМА, НЕГО СЛАВКУ МИТРОВИЋУ и ДОДИКУ, СВЕ ДА ВАМ ОЧИТАЈУ ЛЕКЦИЈУ)

  Значи, само ви однемажите Лазаревића и ЗЕЛЕНЕ ЧВРСТЕ КАО ГРАНИТ и ЧИСТЕ КАО СУНЦЕ ЖАРКО, серите се на једину свијетлу тачку политике Српске, или једину опозицију која нема МЕНТОРА.

  Набијајте ви на курац нашу супер ОДГОВОРНУ НАЦИОНАЛНУ ПОЛИТИКУ, све по порталима, а Бога ми због НЕЧЕГ-НЕКОГ и у генералној политици странке, тако ћете најлакше бити пометени у новом времену и угрозити опстанак СУШТИНЕ.

  П.С. Нажалост, ја морам годинама да ова ваша срања трпим због суштине, све зато што знам колико вриједи свака партија и колику „тежину“ има сваки важан појединац у политици Српске.

  Иде вријеме, ево већ данас је кренуло, само ви серите по ЗЕЛЕНИМ,само серите по јединој причи која може покренути Српску и амортизовати ударце од „НЕЧИЈИХ ПОЛИТИЧАРА“ и њихових будућих корисних идиота, оних којим се говно у гузици напело, а они мисле да је срце.

  Видиш Симо зашто сам ти више пута овдје написао како МИСЛИШ ДА МИСЛИШ, сујетна магарчино.

 14. Kako ja ne bio srpskog roda i poroda , onako ti sve zdravo i veselo bilo, onako živio. Naravo, to ja nisam birao, izniklo iz korijena.
  Ti , to dobro znaš, ali fašistička manipulacija bez argumenata.
  Da, sve vam pobježe ispred sablje režima koju je naoštrio bijedom. Bježi vama, bježi se ispred onoga ko kidiše na živote, sretan im bijeg iz Crkvene zemlje, danke Deutschland, hvala Slovenijo što prihvataš našu djecu.
  Ti bi određivao i kako trebam da napišem!
  Naravno da ne spadam među vas, ne spadam među ubice svoga naroda, i s time se ponosim. Nažalost, živim u zemlji Burlestanu, i teško podnosim što gazite moj narod kao crve, kao krompirove zlatice, što po hitnom postupku praznite zemlju mojih predaka, zemlju Koćićevu i Dučićevu, Šantićevu …što je pripremate za arapizaciju…
  Svako koga ne dotiče tuga roditelja koji traži da se otkriju ubice njegovog sina, da obuje njegove cipele i da nas edukuje kako se to radi. .

 15. Шантић је, чини се, те 1889. године написао ову песму за сва времена. Читајући ову песму многи ће проживети садашњост:

  Имаде вас много – та ко би вас могô
  Избројати,
  Свијех знати?!
  Имаде вас много богатих госпара,
  Са сребром и златом, милионим’ пара.
  Двори вам се вељи у висину дижу,
  Али никад, знајте, до неба не стижу, –
  У небу је вјечност, у њима је није,
  Вријеме ће да их све с прашином скрије.

  Имаде вас много сивих соколова!
  Ријечи су вам јаче од бурних валова,
  Ал’ соколи никад не пузе, не гмиле
  Ни онда кад на њих јурну грома силе,
  А ви знате, знате, ој „соколи с ријечи“,
  Пузити кô црви, сред прашине лећи,
  Оставити браћу нек их душман таре,
  Само да стечете „обећане даре“…

  Имаде вас много са благијем ликом,
  Е би рекли: о злу не мислите ником,
  Е би рекли: да сте с неба анђô прави,
  Што истину љуби, који Бога слави,
  Ал’ у души вашој ништа друго није
  До црног демона, – ту се злобно крије.

  Имаде вас много… Каквијех вас нема?!
  Али вас је мало
  Којима је стало
  До народа свога
  Тужна, паћенога.
  Мало вас је, мало са поштења да се,
  Са врлина ваших имена вам гласе;
  Мало вас је, мало на бранику права,
  Мало вас је глава, –
  Мало вас је, мало са срцем у груди,
  Мало вас је – људи!

  Kako li bi se proveli Šantić i Kočić da žive danas u Burlestanu?

  1. Приједоре легендо.
   Симо се смо проваљују причама о пуповцима.
   Чему служе пуповци?
   Скоро када сам срео Гладног у Брчком мислим да сам писао о томе, нисам желио да их понижавам али ето ко случајно чувају га два пуповца.
   Чувају једног од највећих душмана за свако рођено и нерођено Српче у Подрињу.
   Српски краљ је завршио у говнима а највећа говна и разбојници имају два пуповца да га придржавају јер се усрао због Бања Луке и састанка са врховним главосјечом.
   Гладни сере навече а ујутру на режимском студио 1,2 и 3 иду саопштења о мангупима.
   Звијер и душман гледа ( имају инстикт сви одреда) дубоко у оку види да га гледам очима Васковића баш као и Нешића љетос на мору.
   Пуповци су сервис режимских сероња и убица.

   1. Или овако:

    Ој Млађене пиши друго писмо,
    Јер ти прво разумјели нисмо.

  2. Ти стихови се не арлаучу под шатром нити вире из Цециног силиконизираног деколтеа да би их се морало знати (а тек разумјети поруку).
   Ево и пар Штулићевих стихова на ту тему :

   „zbog čega primatima nikada ne isključuju elektriku
   oni u principu ionako rijetko čitaju
   a i to što čitaju krive stvari čitaju
   pa zašto im onda ne isključuju elektriku
   želite li dobro svojoj djeci
   zaslužni
   želite li možda najbolje
   … „

  1. Ne Vesna..nisi dobro skontala… Hocemo na silu da je David dzanki koji se tog dana nakrkao droge, pobio s sedmoricom, otisao da pojede burek, pa otisao da opljacka kucu na Lausu, i onda se onako nadrogiran bacio u Crkvenu.
   To hocemo Vesna, jer je sasvim logicno da se tako desilo. A i policija nam je tako objasnila na pres konferenciji.
   Sutra ce nam neko na nekoj drugoj pres konferenciji reci kako je logicno da gledamo kako nas neko maltretira, ubija ili pljacka, i ja cu opet spustiti glavu i reci kako tako treba.
   Daj nam boze mnogo Vesni da nam bude bolje svima u zivotu

  1. Ниџо,никако да ти напишем а прочитао сам да се буниш што ако ти покренеш праву тему одмах тачка, Симо и цо. пребацују расправу на другу неважну причу.
   Јуче случајно видим да на ТВ иде серија „Њемачка 83“, све оно што си сам закључио већ је виђено, испробано и патентирано од стране Штазија и ДДР.
   Злочиначка машина не препушта ништа случају,једино нису свјесни да ће Републику Српску возача тешких камиона утемељити ко ко брат му Мадуро Венецуелу.

   1. Зар ј те злочин записнички констатовати колико је неко освојио гласова!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *