Рибља Чорба прославила 35 година у Комбанк арени

Једна од најпопуларнијих домаћих рок група Рибља Чорба одржала је концерт пред више хиљада људи у Комбанк арени, поводом 35 година успијешног рада и објављивања 19. студијског албума под називом "Узбуна”. Након наступа предгрупа „Чика Јоца и Змајеви” из Новог Сада и „Контраст” – бенда клавијатуристе „Рибље Чорбе” Николе Зорића, синоћ око 21 час популарни […]

недеља, март 24, 2013 / 12:27

Једна од најпопуларнијих домаћих рок група Рибља Чорба одржала је концерт пред више хиљада људи у Комбанк арени, поводом 35 година успијешног рада и објављивања 19. студијског албума под називом "Узбуна”.

Након наступа предгрупа „Чика Јоца и Змајеви” из Новог Сада и „Контраст” – бенда клавијатуристе „Рибље Чорбе” Николе Зорића, синоћ око 21 час популарни рокери су изашли на сцену дочекани громогласним аплаузом и вриштањем фанова свих генерација.

Концерт су почели пјесмом „Ја ћу да певам”, а следиле су „Ја ратујем сам”, „Радићу шта год хоћу” и са новог албума „Ту нема Бога, нема правде” и „Узбуна”.

„Добро вече Београде. Добро вече Србијо. Добро вече Европо и свете. Имамо госте и из иностранства. Арена је пуна правих људи. Биће ово љуто и опасно вече”, поручио је Бора Ђорђевић и за све који су остали испред Арене запевао „Напољу”.

Смењивали су се хитови „Нећу да испаднем животиња”, „Рокенрол за кућни савет”, „Немој да идеш мојом улицом”, „Два динара, друже”, и нове пјесме „Изгубљен између јаве и сна”, „Шерше ла фам”, „Малограђанска”, „Ужасно ми недостаје”

Нису изостали ни препознатљиви Борини афоризми, вицеви о Босанцима, поезија, савети о решавању проблема у пољопривреди, уз поздрављање присутног лидера ДСС Војислава Коштунице и извођење пјесме „Лелек Серба”.

Гости концерта били су некадашњи чланови групе „Рибља Чорба” – Никола Чутурило Чутура и Момчило Бајагић Бајага, као и Џон Мекој који је продуцирао четири „Чорбина” албума, укључујући и нови – „Узбуна”.

Чутурило је дочекан скандирањем „Врати се у Чорбу”, а са својим некадшњим колегама одсвирао је „Сутра ме пробуди” и „Задњи воз за Чачак”.

Са Бајагом, „Рибља Чорба” је извела „Ја сам се ложио на тебе” и „Кад ходаш”, док им се Мекој придружио у „Малограђанска” и „Волим, волим жене”.

Публика, у којој је било и фанова из Словеније, Хрватске, Македоније, Бугарске, скакала је уз „Како је лепо бити глуп”, „Остаћу слободан” и плесала уз „Последњу пјесму о теби” и „Љубав овде више не станује” .

Званични дио завршен је нумером „Сам сам пао, сам се и убио”, након чега је инсценирано пуцање у Ђорђевића.

После двочасовне свирке чланови бенда су изашли и на бис одсвирали највеће хитове: „Када падне ноћ”, „Кад сам био млад”, „Остани ђубре до краја” и „Лутка са насловне стране”, коју су посјетиоци сами хорски отпјевали, без музике.

За крај Ђорђевић је са Првим београдским певачким друштвом извео „Погледај дом свој анђеле”.

Као што су најавили, концерт је завршен након два сата и 45 минута, а наступом у Арени група креће на велику турнеју у оквиру које су планирани концерти по свим већим градовима Србије, Македоније, Црне Горе,0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор