Рекордан квартални приход "Интел"-а

Највећи свјетски произвођач компјутерских чипова "Интел" остварио је рекордан квартални приход и велику зараду, захваљујући расту продаје компјутера на тржиштима у развоју. Приход у другом кварталу износио је 13 милијарди долара, што је 20 одсто више него у истом периоду прошле године, а зарада је повећана на три милијарде долара. Компанија наводи да у другој […]

четвртак, јул 21, 2011 / 18:08

Највећи свјетски произвођач компјутерских чипова "Интел" остварио је рекордан квартални приход и велику зараду, захваљујући расту продаје компјутера на тржиштима у развоју.

Приход у другом кварталу износио је 13 милијарди долара, што је 20 одсто више него у истом периоду прошле године, а зарада је повећана на три милијарде долара.

Компанија наводи да у другој половини године очекује сличан темпо раста продаје.

"Остварили смо значајно достигнуће у другом кварталу и први пут премашили 13 милијарди долара", саопштио је директор "Интела" Пол Отелини.

Он је додао да је на овакав пословни резултат утицао раст потражње за најновијим "Интеловим" технологијама, повећање продаје мобилних уређаја и интензивирање саобраћаја на интернету.

Отелини је рекао да је потражња за робом ове врсте у развијеним земљама и даље слаба.Оставите одговор