РЕГРУТ (RECRUIT)

Млади дипломац на МИТ (Масачусетски технолошки институт), прави програм који подчињава остале у сервере. Пошто је ово амерички филм, ми одмах знамо да ће му то затребати на крају. Постоји наравоученије: Ако на почетку приче описујеш ексер, на крају се главни лик треба објесити о њега. То се приписује једном Русу, али биће да су […]

четвртак, мај 19, 2011 / 07:26

Млади дипломац на МИТ (Масачусетски технолошки институт), прави програм који подчињава остале у сервере. Пошто је ово амерички филм, ми одмах знамо да ће му то затребати на крају.

Постоји наравоученије: Ако на почетку приче описујеш ексер, на крају се главни лик треба објесити о њега. То се приписује једном Русу, али биће да су то неки пребуквално схватили.

Ал Паћино глуми маторог инструктора у ЦИА. Бира у њене редове поменутог рачунарџију, и све изгледа као да му је то штићеник. Но, испоставља се да је то све дио јако захтјевне обуке у америчкој Сипи, која се можда осјећа као Хоботница.

Главна ослона тачка у вријеме док се радња налази на обуци, јесте заљубљивање у Бриџет, која је двоструки шпијун. Друга је нељудски испит симулираног киднаповања, на којем се сломио. И због тога је избачен.

Затим није избачен, него је сад шпијун без подршке. Андеркавер. Треба ухватити на дјелу, баш ону у коју се заљубио. Ствар постаје параноична и напета, а љубав нам помаже да нађемо прави пут. На крају је крив инструктор. Насамарен помоћу софтвера, а мало више аутоголом.

Филм који параноичаре чини агресивним и несрећним.

(Редитељ: Роџер Доналдсон; Улоге: Ал Паћино, Колин Фарел, Бриџет Мојнахан)Оставите одговор