Референдум о Суду и Тужилаштву БиХ ће бити финансиран из Буџета РС

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас да ће референдум о Суду и Тужилаштву БиХ бити финансиран из Буџета РС и то резерви за ову годину, те да неће бити проблема у вези са тим. "Ако се неко боји да ће грађани РС одговорити да нису за наметање одлука, онда то не треба […]

уторак, 26 априла, 2011 / 21:13

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас да ће референдум о Суду и Тужилаштву БиХ бити финансиран из Буџета РС и то резерви за ову годину, те да неће бити проблема у вези са тим.

"Ако се неко боји да ће грађани РС одговорити да нису за наметање одлука, онда то не треба да буде проблем народа РС већ оног ко је доносио неуставне и недемокрртаске одлуке", рекао је Џомбић новинарима.

Он је нагласио да је референдум основно демократско и људско право свих држава и народа и да не види разлог зашто то не би било право српског народа и РС.

Народна скупштина РС усвојила је 13. априла одлуку о расписивању референдума у РС на којем би се грађани изјаснили да ли подржавају наметнуте законе високог представника у БиХ, посебно о Суду и Тужилаштву БиХ, те њихову неуставну верификацију у парламенту БиХ.Оставите одговор