Расте број жртава Алијансиних напада на Триполи

Број погинулих у ваздушним нападима НАТО-а на Триполи порастао је на 19, док је 150 људи повријеђено, објавила је либијска државна телевизија. Борбени авиони НАТО извршили су синоћ један од до сада најјачих ваздушних напада на резиденцију либијског лидера Муамера Гадафија у кварту Баб ал-Азизи, пошто су САД саопштиле да Гадафи неизоставно мора да напусти […]

среда, 25 маја, 2011 / 10:34

Број погинулих у ваздушним нападима НАТО-а на Триполи порастао је на 19, док је 150 људи повријеђено, објавила је либијска државна телевизија.

Борбени авиони НАТО извршили су синоћ један од до сада најјачих ваздушних напада на резиденцију либијског лидера Муамера Гадафија у кварту Баб ал-Азизи, пошто су САД саопштиле да Гадафи неизоставно мора да напусти власт.

"Деветнаест цивила је погинуло, а 150 је повријеђено у крсташком НАТО нападу на Триполи и његова предграђа", објавила је ТВ "Џамахирија", приказујући снимке људи са ранама на глави, пренио је Ројтерс.

Агенција преноси да је портпарол либијске владе раније је саопштио да је у нападима погинуло троје људи, да је 150 рањено и да су све жртве цивили, локални становници.

Званичник НАТО изјавио је да је у нападима гађано војно постројење, коришћено за нападе на цивиле.

У међувремену, шест снажних експлозија зачуло се у близини Гадафијеве резиденције у Триполију, јавио је новинар агенције Франс прес.

Ово подручје, у којем је јуче одјекнуло најмање 15 експлозија, било је већ више пута мета ваздушних напада.

До сада најснажније бомбардовање, изведено је пошто је Француска најавила да ће заједно са Великом Британијом распоредити своје борбене хеликоптере како би се удари појачали.

Међународна интервенција у Либији почела је 19. марта, у складу са резолуцијом Савјета безбједности УН у циљу заштита цивила, а НАТО је команду над овим операцијама преузео крајем марта.Оставите одговор