Ракуљ: Тражићемо усаглашено повећање пензија од шест одсто

Према програму рада за ову годину пензионери планирају да затраже давно усаглашених шест одсто повећања пензије, најавио је предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ. Ракуљ је Срни рекао да су пензионери у Економску политику Српске унијели свој став по којем ће се током године срести са представницима Владе Српске како би договорили и расправили […]

петак, април 26, 2013 / 11:49

Према програму рада за ову годину пензионери планирају да затраже давно усаглашених шест одсто повећања пензије, најавио је предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ.

Ракуљ је Срни рекао да су пензионери у Економску политику Српске унијели свој став по којем ће се током године срести са представницима Владе Српске како би договорили и расправили о давно усаглашених шест одсто повећања пензије.

Он је нагласио да пензионери дуго чекају на ово повећање, те да је огромно њихово незадовољство и огорчење због статуса који имају.

Ракуљ је, након сједнице Управног одбора Удружења пензионера Српске у бијељинској Бањи дворови, истакао да ова популација очекује и тражи промјене да би им била олакшана свакодневница.

Предсједник Удружења пензионера Српске навео је да су на сједници разматрани Извјештај о раду за прошлу годину, као и програм за сљедећу годину.

"Извјештај показује да је положај пензионера све тежи и да је број смртности пензионера све већи. Анализе показују да све мање нашег чланства може да купи лијек и да је све мање могућности да човјек обезбиједи и квалитетну исхрану. С дуге стране, нема никакве могућности за културне, рекреационе и друге потребе", рекао је Ракуљ.

У Бањи Дворови пензионери су данас потписали уговор о лијечењу у овој бањско-рекративној установи, који је четврти уговор склопљен са бањама Српске.

"Досад имамо уговоре са три бање у Српској, а од данас и са Бањом Дворови јер је неопходно обезбиједти што повољније и квалитеније лијечење за ове људе", нагласио је Ракуљ.

Он је додао да је у току и успостављање споразума са црногорским пензионерима у циљу олакшаног лијечења на мору.

"Пензионери Црне Горе, преко свог Фонда, користе љечилишта на Црногорском приморју, а то ће ускоро моћи и пензионери Републике Српске уз готово дупло ниже цијене и на одгођено плаћање и до десет мјесеци", рекао је Ракуљ.

Он је навео да Удружење има сличне уговоре и са "Шумама Српске" преко којег обезбјеђују огрев, са "Витаминском" од које добављају зимницу и другим предузећима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *