Ракуљ: Не одустајемо од усклађивања пензија са нивоом плата

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ изјавио је да пензионери неће одустати од усклађивања пензија са нивоом плата и да редовност исплате пензија мора гарантовати Република. Ракуљ је након разговора са предсједником Народне скупштине РС Игором Радојичићем рекао да се мора повећати одговорност Владе према пензијском осигурању и, с друге стране, Фонд пензијско-инвалидског осигурања […]

среда, август 31, 2011 / 16:39

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ изјавио је да пензионери неће одустати од усклађивања пензија са нивоом плата и да редовност исплате пензија мора гарантовати Република.

Ракуљ је након разговора са предсједником Народне скупштине РС Игором Радојичићем рекао да се мора повећати одговорност Владе према пензијском осигурању и, с друге стране, Фонд пензијско-инвалидског осигурања учинити ефикаснијим.

"Фонд смо развластили, изгубио је бројне функције, због чега има много рада `на црно`, што се не би дешавало да је Фонд присутан у контроли прихода", рекао је Ракуљ.

Он је нгласио да то мора бити пензијско осигурање оних који су улагали у Фонд, док сва дуга права треба да буду рјешавана на други начин.

"Наши социјални партнери који су учествовали у изради Нацрта закона о ПИО нису се руководили истим принципима као и ми, јер смо ми пошли од интереса да осавременимо систем и да учинимо Фонд проходним да може да остварује своју улогу", рекао је Ракуљ.

Према његовим ријечима, то подразумијева стварање једнаких претпоставки дужине кориштења пензијског осигурања.

"Не можемо повлађивати никога у овоме праву, морају се пооштрити услови одласка у пензију и оспорити одређена права и нови Закон ту мора направити рез", рекао је Ракуљ.0 КОМЕНТАРА

 1. E, pa RAK-ulju, , pojeo si penzioni fond RS, i to što su ti prva slova prezimena takva nije slučajno.Bezobziran si,bezobrazno bezkrupulozan, podmitljiv, lažovčina,za pare si prodao dušu đavolu,sve na štetu svoga naroda.Dodikov si udvorica, tako star plažeš se po crnoj zemlji klanjajući se onome ko uništava tvoj narod.Ministar si bez portfelja u vladi RS,u desetak si upravnih odbora, kažeš ono što ti napišu samo da umiriš jadne penzionere.Misliš li da ti neko vjeruje?Niko, jado jadni.Cure ti poslednji ovozemaljski dani, a ti lažeš svoj narod, nulačovječe.

 2. хехехе…ракуље, раки, рак..зна се да су од додикове владе 2006 па на овамо, при сваком усвајању буџета, стајала буџетска ставка обезбједити „ракуљу зимски и љетњи веш“!?
  Јел неко зна шта се под тим подразумјева?B-)

 3. Не треба одређивати горњу границу за одлазак у пензију генерално већ појединачно. Ракуљ би комотно могао да се врати на посао, изгледа боље од многих 50- огодиишњака које познајем. Па да лијепо засуче рукаве и покаже се на терену! Овако он функционише по принципу „ја сам у пензији већ 20 година, бићу још толико“ дај да се што више потрудим да је ви господо уопште не доживите јер тешко да ће неко од ових ратних обесправљених генерација, али и младих, да „добаци“ толико.

  Г. Ракуљ, срам вас било! У ваше вријеме су сви имали посао, имали сте сва радничка права, услови рада су били неупоредиво бољи па сте раније одлазили у пензију. Данас, када су неупоредиво гори услови рада.. пракса ће да буде, као што рече мој познаник у анкети неки дан „са радног мјеста (ако га имате), правац на гробље!

 4. Da, oni žive bezobrazno dobro, ali od naših para koje od nas otimaju ne ostavljajući nam ni za puko preživljavanje.Boga se ne boje, a naroda ne stide.
  Dokle?Svemu dođe kraj.I gadafiju, i sanaderu…Neka ne misle da će biti sve onako kako su zacrtali.Neka ne misle ako su uz njih griša i vasilije kačavenda neće odgovarati svi zajedno za zločine što narod svoj ubijaju bijedom i sirotinjom.Odgovaraće oni i pred Bogom , i pred zakonom.Nažalost, i njihovi potomci , koji nisu krivi što su im djedovi mučili svoj narod će vraćati dugove.

 5. Биће весело ове јесени!

  Задњих годину дана смо често писали да мора доћи до пуцања успостављеног квазисистема.
  Сад ће сви они који су појели салату у октобру и изгласали стручњаке осјетити на својој кожи.
  Предсједник данас најављује да ће БЕЗ ЕМОЦИЈА укинути сва борачка права. Онај ко је 5 година провео у рату, па подржао ратне профитере и оне који се поносе што нису били у рату, највише заслужују ову шамарчину. Жао ми је само оних који имају мало већи коефицијент интелигенције, а само су жртве у цијелој причи.

  Многи су се залетили и да се запосле у администрацији ЖРС, па су мислили да ће тамо пензију дочекати, подигли кредите, а сада ће на улицу, а рате кредита ће и даље пристизати. Још већи губитници су „стари“ радници ЖРС, који немају рођачке и швалерске везе, па би могли након 30 година на улицу, а ови од 2010. године да остану.

  Пензионери (ако не поцркају) ће једном морати дочекати дан када се фонд ПИО уз гаранције Владе РС неће више моћи задуживати, па неће бити ни ово, а Ракуљ сње бави бајкама.

  Предсједник је данас у свом наступу нагласио да нам је посебно тешка 2012. година, када нам пристижу највеће рате кредита. Онда ћемо сви ићи на добош. Некоме ће повјериоци узети кућу, некоме земљу и питку воду, а некоме можда и жену.

  ЗАПИТА ЛИ СЕ ИКО НОРМАЛАН У ОВОМ ДРУШТВУ КО ЋЕ ВРАЋАТИ СВЕ ОВЕ КРЕДИТЕ КОЈЕ ВЛАДА УЗИМА?

Оставите одговор