Радончић се не одриче ухапшеног Даутбашића

Предсједник Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудин Радончић изјавио је да је сигуран да је Бакир Даутбашић, којег су припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили јутрос због сумње да је ометао рад правосуђа у предмету против Насера Кељмендија, апсолутно невин. Радончић је рекао да је због тога предсједавајућем Савјета министара БиХ Денису Звиздићу […]

понедељак, 11 јануара, 2016 / 14:36

Предсједник Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудин Радончић изјавио је да је сигуран да је Бакир Даутбашић, којег су припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили јутрос због сумње да је ометао рад правосуђа у предмету против Насера Кељмендија, апсолутно невин.

Радончић је рекао да је због тога предсједавајућем Савјета министара БиХ Денису Звиздићу данас предложио Даутбашића као јединог кандидата СББ-а за министра саобраћаја и комуникација БиХ. Осим њега, за замјеника министра одбране кандидован је Сеад Јусић.

Он је подсјетио му се већ дужи период покушава монтирати случај "Кељменди", те оцијенио да је јутрошње хапшење наставак ударца истог лобија.

– Као одговоран политичар могу рећи грађанима да имам повјерење у правосуђе и да ћу наставити да проводим коалицију са СДА. СДА је велика странка која је добила више гласова од свог предсједника. СББ је моћна странка и ми настављамо своју коалицију независно од личних односа /Бакира/ Изетбеговића и мене – поручио је лидер СББ-а.

Припадници Сипе ухапсили су јутрос Бакира Даутбашић а и Билсену Шахман, који су осумњичени за ометање рада правосуђа у предмету против Насера Кељмендија.

– Хапшење је резултат сложене оперативне акције коју су, уз надзор тужилаца, спроводили полицијски службеници Сипе у оквиру предмета кодног назива "Лутка два" – саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Током акције прикупљени су докази да су осумњичени предузимали незаконите радње и активности како би навели на давање лажног исказа свједока у предмету Тужилаштва БиХ против Насера Кељмендија и других, као и предмету који се води пред правосудним институцијама самопроглашеног Косова.

Даутбашић је високи функционер СББ-а и секретар Министарства безбједности БиХ.0 КОМЕНТАРА

  1. Чуј му приче?!
    Нареди Тужилаштву и СИПА да овога ухапси, а онда прича да је то неко подметање.
    Тај ухапшени ће за награду бити одмах пуштен, убрзо ће постати Мехтићев колега у Савјету министара, а Мехтић је већ на крилима овог фингираног хапшења најавио нова хапшења по РС.

    Провидно скроз.

    http://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbegovic-koalicija-sa-sbb-om-ce-opstati-unatoc-podmetanjima/160111092