Радојичић: Лагумџија је непоуздан партнер

Потпредсједник СНСД-а Игор Радојичић сматра да још остаје питање да ли постоји стварна искреност СДП-а за провођење споразума са СНСД-ом. "Не би ме изненадило да је и ово била игра у којој не постоји спремност и намјере да буде проведен споразум. Кога Златко Лагумџија није изневјерио и преварио претходних неколико година формирањем свих могућих коалиција, […]

уторак, 16 априла, 2013 / 09:04

Потпредсједник СНСД-а Игор Радојичић сматра да још остаје питање да ли постоји стварна искреност СДП-а за провођење споразума са СНСД-ом.

"Не би ме изненадило да је и ово била игра у којој не постоји спремност и намјере да буде проведен споразум. Кога Златко Лагумџија није изневјерио и преварио претходних неколико година формирањем свих могућих коалиција, алијанси влада на свим нивоима", рекао је Радојичић синоћ за сарајевску телевизију ТВ1.

Он је истакао да је и данас питање да ли је договор СДП-а и СНСД-а, који је начелно добар, био само начин за преживљавање Лагумџије који је тада био јако ослабљен и готово пред избацивањем из Савјета министара БиХ и спреман да пристане на све.

Хашки трибунал у Српској виђен као пристрасан суд

Радојичић је истакао да је Хашки трибунал у Српској виђен као пристрасан и неко ко креира одређени историјски поглед на протекли рат, "који ми у Републици Српској видимо као грађански рат".

Према његовим ријечима, Српска на рад Суда БиХ има бројне примједбе, а као примјер навео је темпо његовог рада.

"По једном судији имамо једну пресуду годишње и тим темпом треба хиљаду година да се заврше процеси у БиХ. То значи да ће бити извршена селекција предмета, да велики број предмета никада неће бити процесуиран", рекао је Радојичић за сарајевску телевизију ТВ1 и упитао ко ће да уради ту селекцију.

Радојичић је указао и на проблем ретроактивне примјене закона, те да 17 година послије окончања рата још нема регистра предмета.

Коментаришући избацивање Мунире Субашић из УН, он је рекао да је оно што је Субашићева учинила увредљиво за Српску.

"Називати Републику Срспку геноцидном је нешто на чему у БиХ не можете постићи договор", истакао је Радојичић.Оставите одговор