Радници у Милићима блокирали општину!

У Милићима од јутрос трају протести испред зграде Скупштине општине, коју су блокирали радници предузећа "Савоx" из Милића. Начелник општине Момир Лазаревић прије два дана је послао допис Инспекторату Републике Српске, Пореској управи Српске и Управи за индиректно опорезивање, у којем тражи контролу рада предузећа. Лазаревић је навео да му се радници "Савоxа" жале да […]

четвртак, 10 марта, 2016 / 12:24

У Милићима од јутрос трају протести испред зграде Скупштине општине, коју су блокирали радници предузећа "Савоx" из Милића.

Начелник општине Момир Лазаревић прије два дана је послао допис Инспекторату Републике Српске, Пореској управи Српске и Управи за индиректно опорезивање, у којем тражи контролу рада предузећа.

Лазаревић је навео да му се радници "Савоxа" жале да их власник предузећа не пријављује и не уплаћује порезе и доприносе, те да им исплаћује плату по најнижој цијени рада, а остатак из црних фондова.

У допису такође тврди да "Савоx" не плаћа обавезе према локалној заједници и да је дужан 35.000 КМ на име накнаде за земљиште за изградњу Фабрике монтажних кућа. Иако је Савоxу омогућен репрограм дуга и плаћање у 12 рата, начелник општине их оптужује да због њих није исплатио плате радницима општинске администрације откако је преузео дужност.

Власници "Савоxа" Славко и Саво Шарац, у сукобу су са Рајком Дукићем, јер ће њихово предузеће чија дјелатност изградња монтажних кућа, бити препрека за оживљавање Дукићевог „Интала“, који је доживио пословни крах.

Општина је под блокадом дуже од сат времена, а на лице мјеста изашла је и полиција.