Путин: Укините визе, па да причамо о осталом

Предсједник Русије Владимир Путин оцијенио је данас у Санкт Петербургу, током самита Русија – ЕУ, да истинско партнерство Москве и Брисела није могуће све док постоје визне баријере. Путин је навео примјер новинара који су пратили његову недавну посјету Француској и Њемачкој, истакавши да су они путовали са визама које су важиле само један дан. […]

понедељак, 4 јуна, 2012 / 20:03

Предсједник Русије Владимир Путин оцијенио је данас у Санкт Петербургу, током самита Русија – ЕУ, да истинско партнерство Москве и Брисела није могуће све док постоје визне баријере.

Путин је навео примјер новинара који су пратили његову недавну посјету Француској и Њемачкој, истакавши да су они путовали са визама које су важиле само један дан.

„Да смо на конференцију за новинаре отишли нешто касније, постојао је ризик да њима истекну визе. Да ли су у том случају они морали да устану и да оду?” – запитао је Путин.

Москва је већ више пута изјаснила да је спремна да укине визе за путовања држављанима земаља чланица ЕУ, док из Брисела још није стигао такав сигнал, а визна либерализација је једна од тема дводневног самита Русија – ЕУ који је отворен синоћ.Оставите одговор