Путин: Угрожена права хришћана на Блиском истоку

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је данас да су у многим регионима свијета, прије свега на Блиском истоку и сјеверној Африци, у порасту међувјерска трвења и да су угрожена права вјерских мањина, укључујући православне хришћане. „Сматрам да тај заоштрени проблем треба да буде предмет посебне пажње цјелокупне међународне заједнице”, рекао је Путин на састанку с […]

четвртак, 25 јула, 2013 / 21:34

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је данас да су у многим регионима свијета, прије свега на Блиском истоку и сјеверној Африци, у порасту међувјерска трвења и да су угрожена права вјерских мањина, укључујући православне хришћане.

„Сматрам да тај заоштрени проблем треба да буде предмет посебне пажње цјелокупне међународне заједнице”, рекао је Путин на састанку с представницима и вођама делегација 15 помјесних православних цркава у Москви поводом обиљежавања 1.025. годишњице прихватања хришћанства у Кијевској Русији.

По његовим ријечима, сада су у свијету преко потребни напори за „спречавање међуцивилизацијских конфликата, из којих могу проистећи најозбиљније последице”, пренијела је агенција РИА Новости.

„Русија са својим огромним искуством у успостављању и одржавању међуконфесионалног мира и сагласности спремна је да га подијели са другима”, додао је Путин.
 Оставите одговор