Пред геј параду: Српска полиција се пита ко ће њу заштитити

Синдикат српске полиције упутио је данас отворено писмо предсједнику Србије Томиславу Николићу, премијеру Ивици Дачићу и потпредсједнику Владе Александру Вучићу и затражио пуну заштиту припадника полиције током најављене "геј параде" и обећање да ће најстроже бити кажњени они који нападну поворку или српску полицију. "Тражимо од Вас да и Ви заштитите нас. Тражимо од Вас, […]

четвртак, 26 септембра, 2013 / 09:48

Синдикат српске полиције упутио је данас отворено писмо предсједнику Србије Томиславу Николићу, премијеру Ивици Дачићу и потпредсједнику Владе Александру Вучићу и затражио пуну заштиту припадника полиције током најављене "геј параде" и обећање да ће најстроже бити кажњени они који нападну поворку или српску полицију.

"Тражимо од Вас да и Ви заштитите нас. Тражимо од Вас, као најодговорнијих људи у држави да нас подржите тиме што ћете јавно обећати и запретити онима који се противе одржавању `геј параде` да ће бити процесуирани по скраћеном поступку и најстроже кажњени сви они који нападну поворку или српску полицију. И тражимо да то заиста тако и буде", наведено је у писму Синдиката.

У отвореном писму се оцјењује да је сасвим логично, уколико Србија има снаге да ангажује 5.000 полицајаца за обезбјеђивање "геј параде", да такође ангажује и 50-так судија и тужилаца, који би процесуирали по скраћеном поступку све оне који се оглуше о одлуку државног врха да се "парада" одржи.

Синдикат наглашава да је некоректно од државног врха, а посебно од премијера и министра унутрашњих послова Ивице Дачића, што су "мудро" одлучили да је одржавање "геј параде" у интересу државе, а одмах након тога "храбро" објавили да на њој неће учестовати.

"Од нас српских полицајаца се тражи да `геј параду` омогућимо и обезбедимо,а Ви господине Дачићу само два дана пред одржавање изјављујете да гејеви нису нормални и да не морате постати геј да би се неком додворавао", подсјећају у Синдикату и констатују да Дачић, као први човјек МУП-а, не смије давати такве изјаве.

У Синдикату полиције наглашавају да не желе да било ко буде повријеђен на улицама Београда тога дана.

"Посебно смо заинтересовани да ниједан наш колега не буде у ситуацији да му буде угрожено здравље и живот, не желимо такође ни да они, из било ког разлога, угрозе здравље и живот неком другом", закључено је у отвореном писму Синдиката српске полиције државном врху.

"Геј парада",против чијег је одржавања већина грађана Београда и Србије, најављена је за суботу, 28. септембра.

Упоредо са њом најављен је и низ контраманифестација које организују патриотске и десничарске снаге у Србији.

Представници међународне заједнице јасно су у више наврата поручили да је "геј парада пријемни испит Србије у ЕУ".Оставите одговор