Потврђена пресуда Паравињи

Вијеће Окружног суда у Источном Сарајеву потврдило је првостепену пресуду Основног суда у Сокоцу којом је Драган Паравиња оглашен кривим због силовања и осуђен на казну затвора од двије године и 10 месеци, саопшено је из тог суда. Вијеће Окружног суда разматрало је жалбе Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву и адвоката оптуженог против пресуде Основног […]

петак, децембар 23, 2011 / 08:32

Вијеће Окружног суда у Источном Сарајеву потврдило је првостепену пресуду Основног суда у Сокоцу којом је Драган Паравиња оглашен кривим због силовања и осуђен на казну затвора од двије године и 10 месеци, саопшено је из тог суда.

Вијеће Окружног суда разматрало је жалбе Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву и адвоката оптуженог против пресуде Основног суда у Сокоцу и обе жалбе су одбијене као неосноване и потврђена је првостепена пресуда Основног суда у Сокоцу.

Паравиња је превезен, у пратњи специјалаца, из шибенског затвора комбијем хрватског министарства правде у Сарајево, пошто је изручен Хрватској 22. јула када га је суд у Сокоцу осудио због силовања.

Он је ухапшен 26. јуна код Српца, пошто је Хрватска расписала потјерницу за њим због повезаности с нестанком 17-годишње Дрнишанке Антоније Билић и покушај силовања 25-годишње дјевојке из Омиша и прије мјесец дана је Тужилаштво у Шибенику подигло оптужницу против Паравиње.

За Паравињом је и у Србији расписана потјерница због силовања и покушаја силовања, а правоснажно је осуђен на затворску казну од четири године и пет месеци.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *