Потпредсједник Владе Италије одтвитовао Меркелову, Шулца и Јункера

Италијански популистички и десно оријентисани министар унутрашњих послова Матео Салвини оцијенио је да је „стари систем“ поражен на изборима у њемачкој покрајини Баварској.

понедељак, 15 октобра, 2018 / 10:16

„У Баварској је тријумфовала промјена, а ЕУ је изгубила“, написао је на „Твитеру“ Салвини, који је и потпредсједник Владе Италије из редова десничарске Лиге.

Он је додао да се догодио „историјски пораз хришћанских демократа и социјалиста, док су први пут пријатељи из Алтернативе за Њемачку /АфД/ ушли у регионални парламент“.

Према прелиминарним резултатима, Хришћанско социјална унија и Социјалдемократска партија /СПД/ доживјели су велики пад подршке, док је АфД са око 10 одсто гласова упрвом покушају ушла у парламент у Минхену.

„Збогом Меркел, Шулц и Јункер“, закључио је Салвини, пренијела је ДПА.

Порука је упућена њемачком канцелару Ангели Меркел, бившем предсједнику Европског парламента и некадашњем лидеру СПД-а Мартину Шулцу и предсједнику Европске комисије Жан-Клоду Јункеру.

Италијанске социјалдемократе указују на добар резултат Зелених и сматрају да је добро што је њихова странка добила скоро двоструко више гласова од десно оријентисаних националиста.13 КОМЕНТАРА

 1. Гледај сунце ти јебем, у земљи одакле потиче фашизам, ЗЕЛЕНИ друга партија по снази у Баварској, савезној држави Њемачке у којој се најбоље на свијету живи.

  Да будем више поносан, прије пар година у другој најјачој савезној држави Њемачке, Баден-Витенбергу, ЗЕЛЕНИ су одували заједно Меркелову и СДП, они 32 %, Меркелова 21%, а СДП 10%, е мој народе у Српској, замисли се над својом судбином?

  Сви кренуше нормалним путем, ево и наша Србија, има ЗЕЛЕНЕ у парлементу, само овдје још увијек тражите МЕСИЈЕ, а имате нормалне људе из народа који нуде спасоносно рјешење и Месија играча.

  Све су приче испричане,паметни народи су одавно схватили да нема, нити може више бити политичких МЕСИЈА нигдје у свијету, али да има Месија и других правих политичких играча у народима, има, зар не Симо?

 2. Шта је патриоте, нема коментара, да можда није стид што пропустате прилику да помогнете ЗЕЛЕНЕ, тиме и српски народ?

  Могу ЗЕЛЕНИ у најбогатијој покрајини на свијету бити друга партија, згазити Меркелову, а овдје,због оних који се убише у прса бранећи српски народ, не могу имати ни једног посланика?

 3. Види се да си будала!

  Ти зелени су највећи фашисти.

  Говна су своју кампању засновала на увођењу електричних аутомобила како би у Баварској и осталим дијеловима Њемачке били вожени само електрични аутомобили и на томе су добили гласове.

  Наравно да се ти глупан питаш шта у томе има лоше.

  Лоше је то што киловати који покрећу аута више неће бити произведени на лицу мјеста тј. у мотору аута које се вози улицама Минхена и као посљедицу производње тих киловата кроз ауспух испуста гасове који загађују минхенски ваздух, него ће та фосилна горива сагорити код неке сиротиње, а струја ће жицом отићи у Минхен и ови ће опет имати киловате снаге, али овај пут неће имати штетне гасове. Гасови су остали тамо гдје сагорјевају фосилна горива.

  Јебали те они…

 4. Mi smo se zastitili u RS-u…u nas se gradi gov…plinovod.
  Mi zeleni Kozarca podrzavamo vladu da nam omoguci cistu energiju,i nismo ko supci Bavarci.Mi smo za to gdje prdnes da tu i smrdi,a ne ovi fasisti Zeleni Bavarske.Evo ko ne vjeruje…

  https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/milorad-dodik-s-gazpromom-potpisao-ugovor-za-milijunsku-investiciju-ruski-plinski-div-u-republici-srpskoj-gradit-ce-tvornicu-ukapljenog-plina/6850335/

  Sjecas se Simo ovoga?

 5. Нико нама није крив што смо 30 година иза Њемачке у више ствари, у неким и пола вијека.

  Баш су ту због рада ЗЕЛЕНИХ и програма ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, програма који је правило понашања у Њемачкој задњих деценија, односно, од времена како су зелени ушли у парламенте., програма који је данас убједљиво већински дио програма сваке партије.

  Логично, морају програм прилагодити Законима који су донесени да би се провела ЗЕЛЕНА ЕКОНОМИЈА.

  Па људи у Баварској имају све, хоће да живе у 100% здравој животној средини, нису луди да брину о нама, бугарима и осталим будалама које деценијама јашу лопови и националисти без покрића.

  Ваљда сами треба да бринемо о себи, да учимо од најпреднијих, да правимо пријатеље од јаких, не да им гурамо прст у око, као ти сад овим коментаром, ЈЕБЕМ ТЕ ГЛУПА.

  Да ти нису можда криви ЗЕЛЕНИ из Њемачке због додјеле преко 200 незаконитих и неиспалтивих и по природу 100% штетних концесија на миницетрале, на послератну пљачку епских размјера у Републици Српској.

  Пљачку од преко 3 милијарде км вриједности руде, на крађу преко 5-7 милијарди км вриједности струје, на крађу преко 5 милијарди марака шуме, на крађу……..?

  Да ти нису Симо криви зелени Њемачке што су наши душмани исјекли шуму у изворишним зонама па смо изгубили преко 50% извора питке воде, да ти нису криви зелени Њемачке што…………?

  Ај не сери.

 6. Nikola, Nebojsa Radmanovic dobio 47 .000 glasova..Pa mogli su barem naci nekoga aktuelnijeg da mu prisiju toliko glasova..

  Kradza se vidi na svakom koraku.Pusti ih neka sami sa sobom komentarisu,samo polako…

  Zar ne osjetis jezivu tisinu i ovdje,bez nekog komentarisanja.

 7. “Да ти нису можда криви ЗЕЛЕНИ из Њемачке због додјеле преко 200 незаконитих и неиспалтивих и по природу 100% штетних концесија на миницетрале, на послератну пљачку епских размјера у Републици Српској.“

  Расппитај се коњу одакле долази та технологија за те миницентрале, ко пуни те фондове за стимулацију производње овакве “зелене“ енергије, чије банке то кредитирају.

  Ти си зло за еколошку идеју. Немаш појма како то функционише.

  Ти си корисни идиот који ту идеју компромитује и док си им ти главни противник саградиће их 2000, а не 200.

  Еколошку партију требају водити паметни људи попут мене који знају на километар намирисати зелене фашисте свих врста.

 8. Колико ја видим једино се од редовнијих коментатора од избора још није јавио Фурунџија.

  Ови који се јављају нису баш тихи.

 9. Симо П. Ороз 16. октобра 2018. у 00:13
  Да. У чему је проблем?

  Nema problema Simo,ti samo radi svoj posao.Bice nekada i ta fabrika,jedna manje vise jbg.I treba malo usporiti rast ekonomije,nemere se vise pratiti ovaj trend.I nmos nafatati ni dovoljno KS tj Rs (radne snage)

  Ako bi meni sta mogao srediti preko veze bio bih ti zahvalan,da bjezim od ovih fasista sto mi daju ovako malu platu.

 10. Стојим иза сваке ријечи.

  Премјештање производње киловата који погоне аутомобиле из богатих у сиротињске земље је најцрњи фашизам којег проводе зелени.

  А теби се извињавам ако си се препознао када сам нехотице рекао да сам против свих зелених фашизама из чега се експлицитно може извући закључак да осим еколошко-зеленог постоји и неки други зелени фашизми.

  И убо у сриду.

 11. А теби Лазаревићу да кажем да је најзагађенија ријека у историји свијета била Темза, а данас по њој пливају рибе.

  И ти глупан ћеш опет рећи да је то фантастично.
  Јесте фантастично, али за Енглезе.

  Док су развијали индустрију и технологију, захваљујући којој су покорили свијет и својим народом населили огромна пространства Сјеверне Америке и Аустралије, није им сметало загађење Темзе и осталих ријека у Британији.

  Када су завршили тај посао кренули су у чишћење Темзе тако што су “детерџенте“ за то чишћење произвели у сиромашним земљама тако што су затровали пет темзи које се никад неће очистити, само да би добили безбједну супстанцу коју су очистили од отрова које су оставили сиротињи.

  Тако данас ради и друге империјалистичка нације који у циљу покоравања свијета такође уништавају своје ријеке, али од новца који зараде од тих прљавих технологија купују земљу по свијету, народ у држава гдје никад није било глади тјерају у глад и од тог прљавог новца ће по енглеском рецепту очистити ријеке, а сиротињи оставити отрове и уништену земљу.

  Таква врста еколога као што си ти и твоја сабраћа по Европи сте највећа говна.

 12. Само те пратим, сјебо сам те са Стевандићем, видиш да сам озбиљан, па не знаш одакле да кренеш, лупаш као кита по самару.

  Европа је прилагодила своју привреду задњих деценија ЗЕЛЕНОМ ОДРЖИВОМ РАЗВОЈУ, донијела законе, уклонили су прљаве технологије, корак, по корак, све да не би угрозили радна мјеста, дали су рокове фирмама да прилагоде производњу еколошким стандардима-ЗЕЛЕНОМ ОДРЖИВОМ РАЗВОЈУ, посљедице су евидентне,наравно, закони се проводе без обзира која је власт, партије су унијеле у свој програм те стандарде, што ми то не би урадили?

  Што то не би осим ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ прво урадио СНСД?

  Милион нас је у Српској, још увијек имамо прилику донијети законе, изградити стратешке гране привреде, прилагодити их територији, људском потенцијалу и ПРИРОДНИМ РЕСУРСИМА.

  Још увијек имамо шансу подвући ЦРТУ, направити ревизију свега лошег што је урађено под спрегом политичке мафије, ментора, енергетских, увозних и других лобија.

  То ко одлучи урадити биће записан као ДРЖАВНИК, невјероватно је, али захваљујући Босићу и сад танком раду СДС-а, Миле још увијек има ту прилику.

  Да сам му ја био мјесто Босића, давно би СНСД био на нивоу НДП, или би Миле морао да прихвати конкретно рјешење за нартедне деценије, односно, да се удружимо и кренемо у изградњу-доградњу неуништивог правног, политичког, безбједносног и привредног система.

  Да се реформом вратимо правом образовању, односно, да извршимо његово прилагођавање времену и потребама стратешких грана привреде,да приступимо доношењу закона из области животне средине, односно закона који се базирају на ЗЕЛЕНОМ ОДРЖИВОМ РАЗВОЈУ и наравно, посљедично,да приступимо изградњи снажне државе са социјалном правдом какву има рецимо Норвешка.

  Ко год каже да се то не може од идуће године, па за два четворогодишња циклуса урадити, не да је глуп, него душман српском роду.

  Значи, ко ово не уради, а буде власт у наредном периоду, тај ће сигурно бити стечајни управник Републике Српске.

  П.С. ЗЕЛЕНИ ЕВРОПЕ су добра прилика за Српску и Федерацију по питању фондова, потписали смо агенду, потписала је наша влада, по њој смо до 2026 године дужни ријешити еколошку инфраструктуру у свих 64 општине Српске.

  За то нам треба око шест милијарди марака, зашто не би искористили ЗЕЛЕНЕ Европе да повучемо за тих осам година половину средстава из фондова по том питању, фондова које држе ЗЕЛЕНИ и дају их искључиво државама гдје су народи одлучили дате повјерење ЗЕЛЕНИМ.

  Види примјер Србије, не спинуј и не сери о нечему у шта се разумијеш као Мара у крив курац..

Оставите одговор