Потписан меморандум о специјалној и паралелној екологији

У Београду је данас потписан Меморандум о разумијевању и сарадњи у области зашите животне средине, који треба да омогући унапређење пројеката из области екологије и одрживог развоја, а потписали су га представници ресорних министарстава влада Републике Српске и Србије. Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске у оставци Сребренка Голић истакла је да ће […]

петак, март 1, 2013 / 11:09

У Београду је данас потписан Меморандум о разумијевању и сарадњи у области зашите животне средине, који треба да омогући унапређење пројеката из области екологије и одрживог развоја, а потписали су га представници ресорних министарстава влада Републике Српске и Србије.

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске у оставци Сребренка Голић истакла је да ће меморандум омогућити нова партнерства у области климатских промјена, одрживог развоја, управљања отпадом, заштите ваздуха, контроле индустријског загађења и ризика који могу да наступе, али и одрживом развоју и зеленој економији.

Она је навела да је циљ меморандума успостављање и јачање билатералне сарадње двије владе и ресорних министарстава.

Голићева је истакла да је план да се прошири сарадња и са другим земљама региона како би радили на заједничким пројектима, јер фондови ЕУ пружају подршку прекограничној сарадњи и поручила да "продукт пројеката мора бити ново запошљавање".

"Републици Српској је Србија водиља. Користимо многа ваша искуства када је ријеч о легислативи, прекограничној сарадњи. Ријека Дрина је природна граница, али не смијемо никада заборавати да нас ријека Дрина спаја", рекла је Голићева на конференцији за новинаре у Влади Србије након потписивања меморандума.

Министар енергетике, развоја и заштите животне средине Србије Зорана Михајловић рекла је да је меморандум потписан како би били унапријеђени пројекти из области екологије и одрживог развоја.

Она је навела да је данас у Влади Србије на састанку, којем је присуствовала и државни секретар у Министарству животне средине и просторног планирања Македоније Соња Лепиткова, усвојена декларација о зеленој економији, која ће бити послата свим земљама у југоисточној Европи.

У року од три мјесеца Београд и Бањалука ће именовати координаторе који ће се састајати наизмјенично у Србији и Републици Српској.

Иако најављена, помоћник министра у Министарству одрживог развоја и туризма Црне Горе Ивана Војиновић, због проблема техничке природе, није била у могућности да потпише у Влади сличан меморандум са Србијом.0 КОМЕНТАРА

 1. Одличан наслов, људи моји овакве глупости још чуо нисам.
  Ви ће те госпођо да нешто ријешите, да запослите народ, ј**О вас онај ко вас је ту ставио.

  Грцамо у смећу, само два града имају дјелимично ријешено пречишћавање отпадних вода.

  Шума исјечена, изгубљено преко 50% питке воде, ниједан град нема ријешене депоније на нормалан начин, ријечни токови загађени и пуни смећа, издају се еколошке дозволе за концесије без проведене законске процедуре геолошког испитивања терена, не води се рачуна о промјенама биодиверзитета и утицају на здравље становништва.

  Само дај да се паре узму и све распрода, јебе нам се свакако имамо виле и станове у више држава, о новцу да и не причам.

  У оставци сте госпођо, препоручујем да се не враћате, ако се вратите потрудићу се да одете ви и сви ви до Ђурђева дана.

 2. ribar, 01.03.2013. 11:53:09

  “ј**О вас онај ко вас је ту ставио.“

  Кажем ја теби Лазаревићу да ће ти ова будала Рибар срушити рејтинг као вођи еколога. Подршке таквих се требаш одрећи ако желиш нешто постићи.

Оставите одговор