Посљедњи троструки датум у овом миленијуму

У ишчекивању наводно прогнозираног краја свијета по мајанском календару(21. децембaр), људи који вјерују у симболику бројева искористиће необичну нумеролошку околност, да ако свијет преживи, упамте данашњи датум. Дванаести децембар (12.12.12.), посљедњи је „троструки датум” у овом миленијуму. Иако је „пао” усред седмице, многи парови широм свијета ријешили су да стану на луди камен баш данас. […]

среда, 12 децембра, 2012 / 06:58

У ишчекивању наводно прогнозираног краја свијета по мајанском календару(21. децембaр), људи који вјерују у симболику бројева искористиће необичну нумеролошку околност, да ако свијет преживи, упамте данашњи датум.

Дванаести децембар (12.12.12.), посљедњи је „троструки датум” у овом миленијуму. Иако је „пао” усред седмице, многи парови широм свијета ријешили су да стану на луди камен баш данас.

У београдској општини „Стари град” не обављају венчања сриједом, али су изашли у сусрет захтјевима четири пара који су жељели да им у вјенчаном листу стоје три дванаестице. Имали су чак један заказан излазак на терен, у Скадарлији, али су младенци одустали, очигледно због временских неприлика.

Широм свијета, агенције за организацију свадби, продавци вјенчаница и бурми и ресторани доживљавају пословни бум кад му вријеме није – усред седмице и усред децембра.

Матичари имају пуне руке посла у Кини, Сингапуру, Хонгконгу, Мексику, САД… Заказано је пет до 14 пута више вјенчања у односу на просјечан дан. До сада је у Хонгконгу поднијето 696 захтева за вјенчање. У Сингапуру ће 540 парова данас рећи „да”, што је осам пута више од уобичајеног, преносе агенције.

Заинтересованост за овај датум је ипак мања него претходних година на сличне датуме. Тако је 11. новембра прошле године (11.11.11.), на датум који симболише „вјечну љубав”,више од хиљаду парова склопило брак у Хонгконгу, а 10. октобра 2010. (10.10.10.), дана који је био симбол „савршенства”, њих 859.

Један од разлога мањег интересовања могао би да буде фенг шуи. Упућени у ову источњачку науку кажу да три дванаестице нису савршен датум за брак и да су у рангу „релативно срећног дана”. Бољи су избор 18. и 31. децембар. Кинески парови који су ипак одлучили да данас кажу да не желе да чекају.

Са становишта нумерологије, пар треба да бира датум ступања у брак на основу личног броја сваког супружника. Данашњи датум нумеролози заправо читају као једанаестицу (када се све цифре саберу). Она браку доноси осјетљивост и романсу, али постоји опасност да једна или обје стране схватају све превише лично, каже нумеролог Данијел Хард за „Јаху вести”.

Многи вјерују да три броја 12 означавају улазак у еру Водолије у којој се очекују хармонија, разумијевање и повјерење на Земљи. Астролози кажу да улазимо у еру Водолије, али да је то процес који се не везује за одређени датум.

А сљедећи „троструки датум” доноси тек прва година новог миленијума, што значи да ће тек наши потомци деветог или десетог колена доживјети овакву нумеролошку случајност 1. јануара 3001.

Али нису све прилике пропуштене. Планери венчања вјерују да ће и 11. децембра сљедеће године (11.12.13.) посао цвјетати.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *