После Чавеса: И Моралеса стиже болест

Боливијски предсједник Ево Моралес отказао је све планиране активности због болести, потврдио је потпредсједник државе. Моралесу (53) су синоћ љекари, током прегледа, дијагностиковали „компликовани здравствени проблем” који се повезује са респираторним органима, рекао је потпредсједник Алваро Гарсија без навођења више детаља. Боливијском предсједнику је савјетовано да остане на кућном лијечењу и очекује се да ће […]

понедељак, април 1, 2013 / 23:13

Боливијски предсједник Ево Моралес отказао је све планиране активности због болести, потврдио је потпредсједник државе.

Моралесу (53) су синоћ љекари, током прегледа, дијагностиковали „компликовани здравствени проблем” који се повезује са респираторним органима, рекао је потпредсједник Алваро Гарсија без навођења више детаља.

Боливијском предсједнику је савјетовано да остане на кућном лијечењу и очекује се да ће се врати на посао у уторак увече или сриједу, казао је Гарсија, пренијела је агенција АФП.

Француска агенција наводи да је боливијски предсједник познат као радохоличар, који започиње радни дан у 5 или 6 сати ујутру и често остаје на послу и после поноћи. За данас је имао седам планираних појављивања у јавности у Ла Пазу и у рударском града Потоси.

Последњи пут Моралес је био подвргнут љекарској нези у марту 2012. због вртоглавице, за коју је боливијски предсједник окривио умор и лоше навике у исхрани.Оставите одговор