Михајловић: Идем ако се не пласирамо

Селектор Србије Синиша Михајловић рекао је да ће напустити кормило националног тима уколико не избори пласман на Свјетско првенство 2014. године. "Математички смо и даље у игри. Имамо четири утакмице до краја и без обзира на то што судбина није више само у нашим рукама борићемо се да добијемо све, па шта буде". "Ако се […]

понедељак, април 1, 2013 / 23:21

Селектор Србије Синиша Михајловић рекао је да ће напустити кормило националног тима уколико не избори пласман на Свјетско првенство 2014. године.

"Математички смо и даље у игри. Имамо четири утакмице до краја и без обзира на то што судбина није више само у нашим рукама борићемо се да добијемо све, па шта буде".

"Ако се пласирамо на СП, наставићемо са радом, а ако не, моја је одлука да одем. Иако сви знамо да ФСС није поставио императив да стигнемо до Бразила, то је мој циљ, моја одлука", изјавио је Михајловић.

Србија после шест одиграних утакмица заузима треће мјесто у А квалификационој групи и има само теоретске шансе за пласман на Мундијал у Бразилу пошто заостаје девет бодова за водећим селекцијама Белгије и Хрватске.

Михајловић је додао да је тако висок циљ поставио зато што је "такав човек".

"Морам себи да поставим конкретан циљ, којем у старту тежим, а не да кажем да нема везе ако не одемо у Бразил пошто ћемо имати још две године да се спремамо за Европско првенство у Француској. То би била много лагоднија позиција пошто је лакше изборити учешће на шампионату континента, јер је такав систем квалификација. А и овај тим ће за две године да порасте, не кажем да ће се сигурно пласирати, али ће имати неупоредиво веће шансе", рекао је Михајловић, за "Вечерње новости".

Српски селектор је истакао да је веома задовољан што руководство ФСС вјерује у његов рад и види напредак репрезентације на терену и ван њега.

"Препознају озбиљан и предан труд свих нас. Морам да нагласим да су људи из савеза обезбедили у сваком тренутку фантастичне услове за државни тим, не могу реч да им приговорим. И зато ћу поновити: ако се не пласирамо на СП биће то моја и само моја кривица. Имамо договор да разговарамо на јесен и свакако да ћу се одазвати позиву свог послодавца. Али, како сад размишљам, мислим да ћу отићи на крају квалификација", нагласио је Михајловић.Оставите одговор