Портал за слијепе и слабовидне особе

Интернет портал прилагођен слијепим и слабовидним лицима (www. infoservis365.net) пуштен је у пробни рад, а очекује се да ће са радом званично почети 1. септембра. Страницу је покренуо Амир Мујезин, и сам слабовидно лице. Портал ће преносити актуелне вијести из земље и свијета, те омогућити слијепим и слабовидним лицима да путем напредних говорних програма попут […]

понедељак, 1 августа, 2011 / 21:07

Интернет портал прилагођен слијепим и слабовидним лицима (www. infoservis365.net) пуштен је у пробни рад, а очекује се да ће са радом званично почети 1. септембра.

Страницу је покренуо Амир Мујезин, и сам слабовидно лице. Портал ће преносити актуелне вијести из земље и свијета, те омогућити слијепим и слабовидним лицима да путем напредних говорних програма попут ЈАВ-а и НВДА програма брже и лакше добију увид у садржај странице и сазнају све што их интересује, преноси портал "Сарајево икс".

"С обзиром да се интернетом користим већ 12 година, морам рећи да нисам био задовољан досадашњим говорним програмима који, врло често, не функционишу довољно добро и успоравају читав процес кориштења интернета. Стога сам, из хобија и личне потребе, осмислио с двојицом пријатеља овај портал", изјавио је Мујезин.

Страница је рађена најједноставнијим језиком за израду веб странице ХТМЛ-ом и у ЦМС систему за управљање садржајем на страници.Интернет портал прилагођен слијепим и слабовидним лицима (www. infoservis365.net) пуштен је у пробни рад, а очекује се да ће са радом званично почети 1. септембра.Оставите одговор