Политичар у БиХ са највише савјетника: Милорада Додика савјетује 17 особа

Предсједник Републике Српске има укупно 17 људи који га савјетују у свим областима. Тако су у Додиковом кабинету запослени Данијел Драгичевић као шеф Кабинета, Ненад Кецмановић, савјетник за политичка питања, Гордан Милошевић, савјетник за међународне односе и Дијана Гајић, савјетница за социјална питања. Код предсједника Републике Српске запослен је као савјетник и Далибор Рачић, за […]

уторак, 19 јануара, 2016 / 10:04

Предсједник Републике Српске има укупно 17 људи који га савјетују у свим областима. Тако су у Додиковом кабинету запослени Данијел Драгичевић као шеф Кабинета, Ненад Кецмановић, савјетник за политичка питања, Гордан Милошевић, савјетник за међународне односе и Дијана Гајић, савјетница за социјална питања.

Код предсједника Републике Српске запослен је као савјетник и Далибор Рачић, за којег није наведено из које тачно области савјетује Додика. Исти случај је и са савјетницима Прокопиосом Манцуранисом и Рајком Томашем.

Додика савјетују и Бојана Васиљевић, савјетница за јавне финансије, Цвијета Танасић, савјетница за Дистрикт Брчко и Александар Врањеш, савјетник за политичка питања.

На буџету се налазе и Маринко Умићевић, савјетник за питања из области привреде, Пантелија Ћургуз, савјетник за за обавјештајно-сигурносне послове, Стефан Митровић, савјетник за пореске и инспекцијске послове и Миладин Драгичевић, савјетник за обнову, реконструкцију и одрживи повратак расељених и избјеглих особа и односе са невладиним сектором и вјерским заједницама.

Додик у свом кабинету има ангажована и два савјетника за медије и то Перу Симића и Биљану Бокић.

Поређења ради, предсједавајућег Предсједништва БиХ Драгана Човића савјетује укупно шест особа. Још мање савјетника има члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић којег савјетују двије особе. Једног савјетника више, односно три, има члан Предсједништва БиХ из реда бошњачког народа Бакир Изетбеговић.0 КОМЕНТАРА

 1. Данас је 19. 01., Богојављење!
  Још нису исплаћене инвалиднине онима који су крварили за ову јадну републичицу!
  Многи који сутра славе св. Јована ишчекују ко озебли сунца.
  Да сте држава и нормални исплатили би у приоритету и раније, још пред Божић, или за дан републике,(пошто је онако жестоко волите и браните) а камо ли да касне.

  Шта кажеш „свајетниче“ ЋУРГУЗЕ аа?!

 2. mica trofrtaljka,
  Slavija što vas je manje to bolje

  Схватио је то Славија поодавно!
  Они највише воле оне који се нису ни вратили, а све раде на куповини времена да ово што је претекло што прије нестане.

  Него о силним савјетницима.
  Не знам јели се и генерал Савчић кандидовао за савјетника.
  Онај прије њега је имао обавештајне податке о инвазији пуних аутобуса „зелених“ , палио ротациона свјетла када путује, па га је то квалификовало…, а овај од силних најава ућути се, за сада само дијели ордење…,

  Мало је и 17, опет се отима, рита…,

 3. mica trofrtaljka,19.01.2016. 14:49:47

  “Sad će nama Simo fino objasniti da je Vukan veći trošak za državu od 17 bajića“

  Побрко си лончиће.

  Није проблем што Босић као замјеник нечега има савјетника. Проблем је што се Вукановић представља као савјетник предсједника СДС-а, а на државној каси прима плату. Ако си савјетник предсједнику странке нека те онда странка исплаћује.

 4. Када плаћа 17 савејтника,Боже колико тек тролова плаћа на разним порталима и друштвеним мрежама? Али,добро можда ја то престрого гледам? Није ни то лако,црн је то леба. Ево какве све кретенлуке морају различити Симе и Бигери бранити? Па, од тога се луди човјече! Ја сам за то, да им се призна и бенифиција на радни стаж. Биће ту професионалних обољења најтеже врсте.

 5. @Симо П. Ороз

  Не измишљај!

  @змај огњени вук

  Коментатор под ником „nada nada“ прије неколико дана описала је ту симбиозу, коју сам ја изучавао из микробиологије као биоцентезу. Прича иде овако:

  “ Термити и протозое живе у симбиози. Teрмити сами по себи нису баш само злочасти велики мрави, они су само домаћини, удомитељи и хранитељи протозоа. Наиме, протозое живе у ректуму термита и хране се целулозом којом их опскрбљује термит домаћин. Ако су протозое гладнe, онe надражују ректум термита и он мора да се „наједе“, то јест: да наједе протозое. Термити се не хране дрветом, целулозом ,тачније они праве „штету“ само да нахране протозое. А зашто хране протозое? Зато што обожавају њихово голицање у ректуму. Симбиоза. „

 6. Зато Симо има ово П с тачком. Симо Протозоа Ороз.

  Кад се Леми Термит „наједе“ себи узме бјеланчевине, скроб, масти, витамине и минерале, док је целулоза за њега непробављива, па је набаци Сими Протозои, који је срећан да добије и целулозу. Дјелић целулозе добије и мали Симин сателит, Биги Протозоа, који се више весели кад Леми Термит конзумира алкохол. Онда те протозое весело играју, голицају завршни дио ректума Лемију Термиту, што и њега чини срећмим. И имала би ова прича срећан крај да због весеља и среће Термита и Протозоа не страда цијели биосистем.