Покренут и ОпенЛикс

Бивши портпарол Викиликса, Данијел Домшајт-Берг покренуо је данас сајт ОпенЛикс који ће, такође, објављивати повјерљива документа, али ће функционисати по другачијем принципу од Викиликса. ОпенЛикс би требало да омогући изворима информација да одаберу ком медију ће анонимно прослиједити своје информације, рекао је његов оснивач. Он је рекао новинарима да ће сајт бити тестиран у наредних […]

субота, 29 јануара, 2011 / 11:55

Бивши портпарол Викиликса, Данијел Домшајт-Берг покренуо је данас сајт ОпенЛикс који ће, такође, објављивати повјерљива документа, али ће функционисати по другачијем принципу од Викиликса.

ОпенЛикс би требало да омогући изворима информација да одаберу ком медију ће анонимно прослиједити своје информације, рекао је његов оснивач.

Он је рекао новинарима да ће сајт бити тестиран у наредних неколико седмица и изразио наду да ће до краја године, постати у потпуности функционалан.

Опенликс, према ријечима Домшајт-Берга, за сада нема финансијера, али ће бити потпуно транспарентан у вези свих финансијских средстава које буде добијао.Оставите одговор