Почињу Дани поврћа у Црњелову

Традиционалну манифестацију "Дани поврћа Црњелово 2011", која данас почиње у Доњем Црњелову, код Бијељине, отвориће министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Мирослав Миловановић. Дводневна манифестација биће отворена у 20.00 часова у Дому културе у бијељинској Мјесној заједници Доње Црњелово, након чега је предвиђено предавање о пољопривреди и културно-забавни програм у коме ће учествовати Српско […]

субота, 20 августа, 2011 / 08:46

Традиционалну манифестацију "Дани поврћа Црњелово 2011", која данас почиње у Доњем Црњелову, код Бијељине, отвориће министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Мирослав Миловановић.

Дводневна манифестација биће отворена у 20.00 часова у Дому културе у бијељинској Мјесној заједници Доње Црњелово, након чега је предвиђено предавање о пољопривреди и културно-забавни програм у коме ће учествовати Српско културно-умјетничко друштво "Црњелово".

Сутра у 14.30 часова програмом је предвиђено излагање и оцјењивање производа, стручна предавања о теми "повртарство и проблеми у данашњим условима", те традиционално спремање свадбарског купуса.

Од 18.00 часова планирана је додјела награда најбољим излагачима, а потом културно-забавни програм у коме ће учествовати културно-умјетничка друштва из Брчког и Угљевика.

У Организационом одбору кажу да очекују одзив стотињак излагача, пољопривредних произвођача са подручја Семберије.

Манифестација у Доњем Црњелову одржава се пету годину заредом као смотра здраве хране.

Организатори "Дани поврћа Црњелово 2011" су Мјесна заједница Доње Црњелово и удружење пољопривредних произвођача ове заједнице, а покровитељ је Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства РС. /крај/јп/љљОставите одговор