Почео Неофест број шест

Након дугогодишњег истраживања сваког угла тврђаве Кастел, и постављања бина на најневјероватнија мјеста у средњовјековном амбијенту, НЕОФЕСТ XI Мejн Парти одлази на нову локацију. „Дигитал Нејчр“ је нова доктрина која нас води на Бањ Брдо/Шехитлуке, познато излетиште Бањалучана и прекрасан природни амбијент. Спој природе са најбољом дигиталном музиком дањашњице обећава несвакидашњи догађај на коме ће […]

субота, јул 2, 2011 / 12:02

Након дугогодишњег истраживања сваког угла тврђаве Кастел, и постављања бина на најневјероватнија мјеста у средњовјековном амбијенту, НЕОФЕСТ XI Мejн Парти одлази на нову локацију.

„Дигитал Нејчр“ је нова доктрина која нас води на Бањ Брдо/Шехитлуке, познато излетиште Бањалучана и прекрасан природни амбијент. Спој природе са најбољом дигиталном музиком дањашњице обећава несвакидашњи догађај на коме ће се дисати пуним плућима.

Посјетиоци ће од суботе у 09:00 часова имати прилику да прате програм на НЕОФЕСТ XI Шер флору, од 12:00 на НЕОФЕСТ XI Кросроудс флору, те од 21:00, финални програм на НЕОФЕСТ XI Пик флору. Програм се завршава у недјељу, у 09:00, тачно 24 часа након почетка. саопштено је из Удружења за развој урбане културе (УРУК), која је организатор ове манифестације.

Улазнице ће бити могуће купити на улазу у фестивалску зону (од 5 и од 7 КМ), као и у седмодневној претпродаји на Тргу Крајине и у Дому омладине (само од 7 КМ). 1 € = 2 КМ (1,95583), 5 КМ = 2,5 €, 7 КМ = 3,5 €. У Дому омладине ће бити могуће купити и сет од 10 улазница које укључују превоз (улазнице од 7 КМ) за једиствену цијену од 50 КМ (попуст 20 КМ!).

Улазнице по цијени од 5 КМ служиће само за улазак у фестивалску зону, док ће улазнице од 7 КМ укључивати и превоз од рампе до раскрснице код мотела на Бањ Брду/Шехитлуцима. Уз улазницу, гости ће бити обиљежени и печатом, без кога неће бити могуће купити пиће или користити превоз у фестивалској зони.

Превоз комбијем ће бити могуће и додатно платити и користити, у оба смјера, али само уз отисак печата на руци. Приоритет у коришћењу превоза на Бањ Брдо/Шехитлуке имају посјетиоци са купљеном картом од 7 КМ.

Како доћи на НЕОФЕСТ XI Мejн Парти „Од свитања до свитања“?

Ако нисте из Бањалуке, прво дођите у наш лијепи град. Када сте ту, имате неколико опција. Пошто је Бањалука компактан град, до улаза у фестивалску зону, из Центра вам треба око 15-20 минута пјешачењем.

Уколико сте уморни, болесни или трудни, препоручујемо да узмете градски аутобус срећног броја 13 из Центра у правцу Обилићева (стајалиште испред централне поште). Карта за вожњу кошта 1,5 КМ (0,75 €). Тринаеском се возите до последње станице, која је тачно у подножју Бањ Брда/Шехитлука, и само пар стотина метара од улаза у фестивалску зону.

Трећа опција је Такси који би од Центра до улаза у фестивалску зону требало да кошта између 5 и 7 КМ (2,5-3,5€).

Одмах по уласку на фестивалску зону чекаће вас комби-бус који вас за само неколико минута и 2 КМ (1 €) за карту, вози до раскрснице код мотела, гдје се иначе налази и НЕОФЕСТ XИ Кросроудс Флор.

ИЗЛЕТ И КОДЕКС ПОНАШАЊА

Излет на НЕОФЕСТ XI Мejн Парти ће бити мало другачији но иначе. Неће бити дозвољено уношење роштиља, ражњева, стаклене, керамичке или сличне амбалаже, ножева или сличних оштрих и опасних предмета, као ни пића. Храна у адекватном паковању је дозвољена. Дозвољене су и камперске столице, мали шатори и тенде, сунцобрани, лежаљке, ћебад и сл. На самом фестивалу ће бити могуће купити храну и пића по нормалним цијенама.

Они који долазе на НЕОФЕСТ XI МEJн Парти би требало да се према окружењу односе са поштовањем, миром и љубави. Јединство између људи и природе је нераскидиво, а само хармоничан однос свих нас ће обезбиједити да и даље користимо благодети чистог ваздуха, воде и земљишта.

Организатори су замолили све посјетиоце да не бацују отпатке, да не оштећују дрвеће, клупе, корпе и осталу инфраструктуру на Бањ Брду/Шехитлуцима. Паљење ватре је најстроже забрањено!

Скуп ће обезбјеђивати ЦЈБ Бања Лука (полиција), агенција за обезбјеђење Алфа и редарска служба, а да ће они који прекрше кодекс понашања на НЕОФЕСТ XI бити процесуирани удаљавањем и покретањем прекршајне пријаве.Оставите одговор