Почео 26. београдски џез фестивал

БЕОГРАД – Концертом Швеђанке Ригмор Густафсон и аустријског „Радио стринг квартета“, у великој сали Центра „Сава“ вечерас је почео 26. београдски џез фестивал. Амбасадор Шведске у Београду Кристер Асп, обраћајући се присутнима, похвалио је Београдски џез фестивал као изузетан културни догађај од међународног значаја, који повезује различите културе и народе. Он је казао да Шведска […]

четвртак, октобар 28, 2010 / 11:18

БЕОГРАД – Концертом Швеђанке Ригмор Густафсон и аустријског „Радио стринг квартета“, у великој сали Центра „Сава“ вечерас је почео 26. београдски џез фестивал.

Амбасадор Шведске у Београду Кристер Асп, обраћајући се присутнима, похвалио је Београдски џез фестивал као изузетан културни догађај од међународног значаја, који повезује различите културе и народе.

Он је казао да Шведска има част да ове године њени умјетници отварају и затварају овај значајан фестивал.

Београдски џез фестивал званично је отворио наш истакнути музичар Васил Хаџиманов.

Он је истакао да је фестивал, на одређени начин, "крив" што је он заволио џез и посебно је изразио задовољство што ће ове године имати прилику да чује своје "супер хероје", Вејна Шортера и Чарлија Хејдена.

У наставку вечери, у Центру "Сава" наступиће славни амерички саксофониста и композитор Шортер са својим квартетом, који после 30 година поново гостује у српској пријестоници, а у поноћном програму, од 23 часа, у Студенстком културном центру, публику очекују домаћи састав "Панониа проџект" и холандски бенд "Крак енд Смак". На фестивалу, под слоганом "Џез завођење", до 31. октобра наступиће амерички џез контрабасиста Хејден, италијански трубач Енрико Рава, амерички пијаниста Џејсон Морен, француски Национални џез оркестар, Корнелије Ковач.

Поноћни програм обиљежиће концерти бразилског бенда "Азимут", данске пјевачице Сине Ег, британске звијезде соула Алис Расел, израелске тромбонисткиње Рут Регев, шведског мултиинструменталисте Магнуса Линдгрена.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *