Почела нова фаза изградње канализације

У Бијељини је данас, радовима у Улици жртава фашистичког терора, гдје ће бити играђен колектор број осам, вриједан око милион и по евра, настављена изградња канализационе мреже. "За наставак изградње канализације обезбијеђено је 23 милиона евра, од чега је 18 милиона донаторских средстава", рекао је начелник општине Мићо Мићић и нагласио да су грађани задужени […]

четвртак, децембар 15, 2011 / 19:04

У Бијељини је данас, радовима у Улици жртава фашистичког терора, гдје ће бити играђен колектор број осам, вриједан око милион и по евра, настављена изградња канализационе мреже.

"За наставак изградње канализације обезбијеђено је 23 милиона евра, од чега је 18 милиона донаторских средстава", рекао је начелник општине Мићо Мићић и нагласио да су грађани задужени са свега пет милиона евра.

Мићић је истакао да ће пројекат изградње канализације у Бијељини сигурно бити реализован за двије до три године.

Он је рекао да је изградња канализације до сада коштала више од 50 милиона евра и да је град "био приморан да мало повећа цијену воде".

Колектор у Улици жртава фашистичког терора требало би да буде завршен за 13 мјесеци, након чега ће бити рађени колектори према Богдановића Плацу и кроз Мајевичку улицу, за шта су већ обезбијеђена средства, рекао је Мићић.

Руководилац тима за имплементацију пројекта Владо Симеуновић најавио је да ће ових дана, највјероватније, бити расписан тендер за колектор број 3 у Мајевичкој улици и да ће израдња кренути почетком љета.

"Канализација која се испушта у канал Дашницу није значајно угрозила животну средину. Квалитет воде из Дашнице свакодневно се контролише и та вода се може користити за наводњавање", рекао је он.

Симеуновиће је рекао да ће почетком марта или априла пронаћи извођача и кренути са изградњом шест милиона евра вриједног пречистача. Ти радови ће трајати 18 мјесеци. Средства за пречистач су обезбијеђена путем донација – шведске агенције СИДА дала је четири милиона евра, а Европска комисија два милиона.

До сада је у Бијељини урађено око двије петине планиране канализације, односно око 16 километара мреже са 4 000 прикљука, односно око 40 000 корисника.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *