ПЛАНЕТА С БЛАГОМ (TREASURE PLANET)

Потпуно шизофрена визија, која треба у свемир пребацити Острво с благом. Како сваки од цртића из ове кухиње, мора имати неку основну психолошку тему. Дјечака и маму је напустио тата. Зато се он почео понашати неваљало. Полиција га свако мало доводи кући. Онда он налази узора у другој очинској фигури, прилично нетипичној, и враћа се […]

недеља, септембар 11, 2011 / 05:38

Потпуно шизофрена визија, која треба у свемир пребацити Острво с благом.

Како сваки од цртића из ове кухиње, мора имати неку основну психолошку тему. Дјечака и маму је напустио тата. Зато се он почео понашати неваљало. Полиција га свако мало доводи кући. Онда он налази узора у другој очинској фигури, прилично нетипичној, и враћа се са исказаном храброшћу. Која би га сврстала и у пилоте звјездане флоте.

Елем, све ово не би било необично, да прича није смјештена у свијет, гдје свемирски бродови личе на једрењаке. Једра великих прекоокеанаца су сада соларна, а код крме им избијају млазни мотори. Одјећа је такође из истог периода. Тророги шешири и гусарске махраме, које носе киборзи.

У свим овим ретро интервенцијама (гдје ласерски пиштољи изгледају као кубуре), постоји једна нелогичност. Гора од употребе обичних конопаца, за придржавање катарки и соларних једара. Како се лети кроз свемир и има вјетар у коси, када тамо станује вакуум? И поред тога што типују на едукацију, техничке детаље редовно запостављају. Да се дјеца не замарају.

Важи. Бежим из овог сокака, кад не знам да маштам.

(Редитељи: Рон Клементс, Џон Мускер; Гласови: Роско Ли Браун, Кореј Бартон, Дејн А. Дејвис)Оставите одговор