Пинтерест: Нова брзорастућа мрежа коју обожавају дјевојке

Нова друштвена мрежа, за коју се предвиђа да може помрсити рачуне Фејсбуку и Твитеру, зове се Пинтерест и покренута је прије неколико мјесеци. Пинтерест је замишљен као виртуална плоча, а њен члан можете постати само ако вам неко од тренутних чланова пошаље позивницу или ако се упишете на подужу листу чекања. Ова потпуно нова друштвена […]

недеља, 26 фебруара, 2012 / 08:26

Нова друштвена мрежа, за коју се предвиђа да може помрсити рачуне Фејсбуку и Твитеру, зове се Пинтерест и покренута је прије неколико мјесеци.

Пинтерест је замишљен као виртуална плоча, а њен члан можете постати само ако вам неко од тренутних чланова пошаље позивницу или ако се упишете на подужу листу чекања.

Ова потпуно нова друштвена мрежа функционише на начин да корисници сами креирају плоче, односно категорије према својим интересима и тако разврставају садржаје које желе дијелити са осталима.

Баш као и на Фејсбуку, овде такође можете постављати фотографије, статусе, линкове и све остале садржаје. Али, за разлику од Закербергове мреже, на Пинтересту имате следбенике, чије садржаје можете коментарисатии, дијелити и лајковати.

Пинтерест има преко 10,4 милиона регистрованих корисника, од тога 9 милиона њих који су повезани преко Фејсбука.

Са сјајним фотографијама и линковима ка сајтовима за куповину, Пинтерест постаје опсесија међу женама. А оне се не стиде да то покажу, то јест „лајкују”.

Рачуница показује да преко је 97% особа које су фанови Пинтерест Фејсбук странице женског пола.

Иако су га основала тројица мушкараца, овај сјат се отворено удвара женама. У дијелу „О нама” пише да „Људи користе огласне табле да планирају венчања, уређују домове и организују омиљене рецепте”.

На почетку 2012. било је 810.000 корисника дневно, али сада их има већ два милиона.

КомСкор је објавио да је Пинтерест достигао мјесечну цифру од 10 милиона јединствених посјетиоца у САД брже од било ког другог независног сајта у историји.Оставите одговор