Пентагон: Спремни смо за борбу против „терабајта смрти“

Америчко Министарство одбране саопштило је да је драстично повећан број сајбер напада, али и да се припрема за један од највећих напада у историји, који би могао да се деси јако брзо.

петак, јануар 12, 2018 / 11:09

Према ријечима шефа команде за одбрану информационих система Пентагона Алана Лина, прије само неколико година број сајбер напада против америчког војног ресора мјерио се у једноцифреном броју гигабајта, али сада та цифра износи преко 600.

„Сада су напади величине преко 600 гигабајта по једној тачки интернет доступа, а ријеч је о изузетно јединственим методама које никада раније нисмо видјели“, рекао је он и додао да је невјероватно колико су импресивни ти напади у последње вријеме постали.

Лин је истакао и да се Пентагон припрема за још веће нападе, будући да његов информациони систем броји преко 3,2 милиона корисника.

„Такав потенцијални напад ми зовемо ’терабајтом смрти‘, и према одређеним процјенама он само што није услиједио. Спремни смо, а и сигурни смо да ће такав напад ускоро услиједити“, истакао је он.

Медији примјећују да Лин у свом излагању није прецизирао из којих земаља се спроводе такви напади, као и одакле би тај највећи у историји напад могао бити реализован.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *